Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιους προορισμούς εξωτερικού αναζήτησαν περισσότερο οι Ελληνες ταξιδιώτες

Πώς διαμορφώνεται η εικόνα με βάση τα δεδομένα των διαδικτυακών αναζητήσεων στη Google που επεξεργάστηκε η εταιρεία Tourix.

Ποιους προορισμούς εξωτερικού αναζήτησαν περισσότερο οι Ελληνες ταξιδιώτες

Η Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο είναι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί του εξωτερικού που αναζήτησαν περισσότερο για αποδράσεις τον Ιανουάριο οι Ελληνες ταξιδιώτες.

Με βάση τα δεδομένα των διαδικτυακών αναζητήσεων στη Google που επεξεργάστηκε η εταιρεία Tourix, την πεντάδα των αγαπημένων προορισμών του εξωτερικού των Ελλήνων συμπλήρωσαν για τον πρώτο μήνα του έτους η Κωνσταντινούπολη και το Μιλάνο, δύο πόλεις που ανέβηκαν στην κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα.

Η Βουδαπέστη και το Αμστερνταμ παρέμειναν στη λίστα με τις 10 top πόλεις, με τη Βιέννη και το Μπάνσκο να χάνουν έδαφος, παραμένοντας ωστόσο στην κατάταξη με τις πόλεις στις οποίες αναζήτησαν διαμονή οι Ελληνες τον περασμένο μήνα. Νέα εμφάνιση στη σχετική λίστα έκανε η Βαρκελώνη, η οποία βρέθηκε στην 7η θέση.

Σε επίπεδο χωρών, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε για μία ακόμη φορά η Ιταλία, η οποία φαίνεται πως αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων διαχρονικά. Εδαφος κέρδισαν η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο που συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα, με τη Βουλγαρία να έπεται και να πέφτει λίγο στη σχετική κατάταξη.

Στην 5η θέση βρέθηκε η Τουρκία και στην 6η αναρριχήθηκε η Ισπανία. Αυστρία, Ουγγαρία και Ηνωμένες Πολιτείες, αν και παρέμειναν στη λίστα με τις χώρες στις οποίες αναζήτησαν περισσότερο διαμονή οι Ελληνες τον Ιανουάριο έχασαν έδαφος, ενώ αντίθετα μία θέση στη δεκάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατέκτησε η Γερμανία που βρέθηκε στην 9η θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v