Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβιώνουν οι ρυθμίσεις για οφειλές σε εφορία και Ταμεία

Την πρόβλεψη για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, την έκτακτη στήριξη σε συνταξιούχους αλλά και την κατάργηση των προστίμων για εκπρόθεσμη δήλωση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ.

Αναβιώνουν οι ρυθμίσεις για οφειλές σε εφορία και Ταμεία

Αναβίωση των ρυθμίσεων οφειλών 72 και 120 δόσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, νέα ρύθμιση οφειλών σε έως 72 δόσεις, έκτακτη στήριξη 200-300 ευρώ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από τις 3 Απριλίου, κατάργηση των προστίμων 100 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης, παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ...

Όλες οι παραπάνω προβλέψεις περιλαμβάνονται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με μια παράλληλη δέσμη διατάξεων του υπουργείου Εργασιίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στις βασικότερες διατάξεις:

1. Σε ασφαλιστικά ταμεία και δήμους αναβιώνουν παλαιές ρυθμίσεις 72 και 120 δόσεων ενώ δημιουργείται και νέα ρύθμιση 36-72 δόσεων.

2. Σε περισσότερους από 1 εκατ. συνταξιούχους θα καταβληθεί έως το τέλος του μήνα επίδομα 200-300 ευρώ σε συνάρτηση με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών τους, τις ενισχύσεις που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα και το μέγεθος της προσωπικής τους διαφοράς.

3. Επανέρχονται από τον Απρίλιο τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες.

4. Ανοίγει ο δρόμος για αυτόματη δημιουργία ψηφιακής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) με εκσυγχρονισμό του πλαισίου μεταβίβασης περιουσίας και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

5. Επεκτείνονται και στο 2023 τα κίνητρα για την επιλογή ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

6. Ρυθμίσεις για τη φορολογία πλοίων και τη φορολογία μερισμάτων ναυλομεσιτικών και συναφών επιχειρήσεων.

7. Κατάργηση προστίμου εκπρόθεσμης αρχικής δήλωσης με ποσό καταβολής έως 100 ευρώ - Ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

8. Παράταση της ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έως το τέλος του έτους για εστίαση, μεταφορές, πολιτισμό, αθλητισμό.

9. Πρόστιμα από 1.000 έως 50.000 ευρώ για την παραβίαση της υποχρεωτικής διασύνδεσης των EFT/POS τερματικών με την ΑΑΔΕ.

10. Θεσπίζεται η ηλεκτρονική αίτηση για επιδότηση εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v