Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Οραμά μας να ενώσουμε την Ελλάδα με το Ισραήλ μέσω... Θεσσαλονίκης

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον υπουργό Τεχνολογίας του Ισραήλ η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη χώρα αλλά και οι συνεργασίες σε startups και ερευνητικά κέντρα.

Γεωργιάδης: Οραμά μας να ενώσουμε την Ελλάδα με το Ισραήλ μέσω... Θεσσαλονίκης

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ισραήλ κ. Ofir Akunis.

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά του Ισραήλ ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Noam Gatz και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι του Υπουργείου και από ελληνικής πλευράς ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Eπενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα & καινοτομία κ. Χρίστος Δήμας, ο γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο CEO του Elevate Greece κ. Μιχάλης Δρίτσας και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Πρέσβης κ. Νίκος Πιπερίγκος και η Διευθύντρια Διεθνούς Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας κα Μαρία Χριστούλα

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είχα την εξαιρετική τύχη να συναντήσω εκ νέου τον φίλο μου κ. Akunis, με τον οποίο συζητήσαμε με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια τόσο την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής από την Ελλάδα στο Ισραήλ όσο και την υποδοχή επιχειρηματικής αποστολής από το Ισραήλ στην Ελλάδα, αλλά και τη μεγάλη μας συνεργασία όσον αφορά στον τομέα των startups, των ερευνητικών κέντρων και του Thess INTEC. Όραμά μας είναι να ενώσουμε την Ελλάδα με το Ισραήλ μέσω της Θεσσαλονίκης και όπως στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη με ακμαία εβραϊκή κοινότητα, στο μέλλον να αποτελέσει πάλι τον σύνδεσμο μεταξύ των δύο εθνών. Πιστεύουμε απόλυτα στη φιλία Ελλάδος- Ισραήλ και θα εργαστούμε στενά για αυτό». 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε:

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι στρατηγικής σημασίας. Στην συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστημών και Τεχνολογίας, κ. Ofir Akunis και την Κυβερνητική αποστολή από το Ισραήλ, επιβεβαιώσαμε την βούληση των 2 χώρων να προχωρήσουμε άμεσα στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μας στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας, της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών.

Επιβεβαιώσαμε επίσης τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε πολλαπλά επίπεδα και συμφωνήσαμε να διευρύνουμε και να επεκτείνουμε τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για την Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία.

Προγραμματίσαμε να υπάρξουν περισσότερες προσκλήσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα και μεγαλύτερος προϋπολογισμός ώστε Ερευνητικά Κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιστήμονες και επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Ισραήλ να έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν ακόμα πιο αποτελεσματικά σε τομείς αιχμής όπως η Έρευνα, οι νέες Τεχνολογίες, η αγροδιατροφή, η Άμυνα - Ασφάλεια, η Ενέργεια, η Κυβερνοασφάλεια κ.α., προκειμένου να αντεπεξέλθουμε από κοινού σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικότερο περιβάλλον και στις προκλήσεις της εποχής μας. Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να χτίσουμε ακόμα μεγαλύτερες γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας με το αντίστοιχο του Ισραήλ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v