Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις αγοράς ζωοτροφών από νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας στη 2η πρόσκληση του Μέτρου 22. Ποιους αφορά, ποιες οι ειδικές πρόνοιες για νησιωτικές περιοχές και για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια.

Ανοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις αγοράς ζωοτροφών από νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους

Ανοιχτή είναι από σήμερα η πλατφόρμα υποδοχής αιτήσεων των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων έτους 2021 για τη 2η πρόσκληση του Μέτρου 22 για την αγορά ζωοτροφών, συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ.

Αίτηση θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου και όσοι ενδιαφερόμενοι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι του έτους 2021 απορρίφθηκαν στην 1η πρόσκληση λόγω του κριτηρίου επιλεξιμότητας περί κύκλου εργασιών στην κτηνοτροφία.

«Με τη σημερινή απόφαση λύνουμε το ζήτημα της ένταξης των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων στο Μέτρο 22. Στηρίζουμε τους νέους παραγωγούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα κόστη, απόρροια των εξωγενών κρίσεων. Αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους ενίσχυσής τους. Είμαστε δίπλα τους», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΑΑΤ, οι εκμεταλλεύσεις που διαθέτουν πάνω από 100 αιγοπρόβατα ή πάνω από 15 βοοειδή πρέπει να τεκμηριώνουν την παραγωγική δραστηριότητά τους βάσει κύκλου εργασιών μεγαλύτερου ή ίσου των 2.000 ευρώ στον εν λόγω τομέα (όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τα οποία θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση).

Το κριτήριο αυτό θα τηρηθεί και για τις νησιωτικές περιοχές, που θα λάβουν αυξημένη ενίσχυση κατά 15%, ενώ για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας το κριτήριο αυτό δεν θα ισχύσει σε καμία κλάση. Από την τεκμηρίωση της παραγωγικής δραστηριότητας βάσει κύκλου εργασιών μεγαλύτερου ή ίσου των 2.000 ευρώ εξαιρούνται επίσης οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ έτους 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v