Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Enterprise Greece: 64 Έλληνες παραγωγοί οίνου και αποσταγμάτων στην έκθεση Prowein 2023

Με περισσότερες από 300 τοπικές ποικιλίες αμπέλου και μια αντίστοιχα μεγάλη ποικιλία terroir και κυρίως ένθερμους και παθιασμένους οινοπαραγωγούς, η νέα γενιά ελληνικών κρασιών γνωρίζει δικαιολογημένα μεγάλη αναγνώριση παγκοσμίως.

Enterprise Greece: 64 Έλληνες παραγωγοί οίνου και αποσταγμάτων στην έκθεση Prowein 2023

Η μεγάλη αποδοχή που γνωρίζουν τα ελληνικά κρασιά παγκοσμίως, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2023, η οποία διεξήχθη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 19 ως τις 21 Μαρτίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το εθνικό περίπτερο το οποίο οργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), φιλοξένησε 64 σημαντικούς οινοποιούς από τις Περιφέρειες της, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας και από άλλα μέρη της χώρας και κατείχε περίοπτη θέση δίπλα σε παραδοσιακές δυνάμεις του κλάδους, όπως είναι η Ιταλία.

Με περισσότερες από 300 τοπικές ποικιλίες αμπέλου και μια αντίστοιχα μεγάλη ποικιλία terroir και κυρίως ένθερμους και παθιασμένους οινοπαραγωγούς, η νέα γενιά ελληνικών κρασιών γνωρίζει δικαιολογημένα μεγάλη αναγνώριση παγκοσμίως. Η δυναμική του κλάδου αυξήθηκε σημαντικά και το 2022, με τις εξαγωγές ελληνικού οίνου και αποσταγμάτων να αυξάνονται εντυπωσιακά τόσο στις βασικές αγορές της Ευρώπης όσο και στη Βόρεια Αμερική, με ταυτόχρονη αύξηση της μέσης τιμής πώλησης ανά λίτρο, γεγονός που φανερώνει την αξία τους και την εκτίμηση των καταναλωτών παγκοσμίως.

Η φετινή Prowein, προσέλκυσε περισσότερους από 6.000 οινοποιούς από όλο τον κόσμο και περίπου 49.000 εμπορικούς επισκέπτες από 141 χώρες. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες δοκίμασαν μια μεγάλη ποικιλία κρασιών στη Free Tasting Area του εθνικού περιπτέρου που λειτούργησε υπό την καθοδήγηση Ελλήνων Sommelier. Επίσης έγιναν και δύο σεμινάρια για το ελληνικό κρασί από την Caro Maurer, Master of Wine.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v