Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαίνει λουκέτο σε δύο οικοτροφεία στην Αττική, παρέμβαση εισαγγελέα

Επενέβη ο εισαγγελέας και οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να διακομιστούν σε άλλα οικοτροφεία, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μπαίνει λουκέτο σε δύο οικοτροφεία στην Αττική, παρέμβαση εισαγγελέα

Συνέχεια έχει το δράμα της "Κιβωτού", καθώς λουκέτο μπαίνει - λόγω κακών συνθηκών διαβίωσης - σε δύο οικοτροφεία στην Αττική, ένα στον Βύρωνα και ένα στο Ελληνικό. Ανήκουν σε Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση και επενέβη ο εισαγγελέας, προκειμένου να προστατευτούν οι 30 φιλοξενούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλα οικοτροφεία.

Αυτό καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας πως ορισμένες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, δεν σέβονται τους περιθαλπόμενους:

"Δεν σέβονται τον πακτωλό χρημάτων που λαμβάνουν από κοινοτικά κονδύλια, το κράτος, χορηγίες και φιλοξενούν σε άθλιες συνθήκες τους περιθαλπόμενους", αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η απόφαση να κλείσουν είναι σωστή και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρει, όμως, η σκέψη για μεταφορά των ασθενών στο "Δρομοκαΐτειο" προκαλεί πρόβλημα στους νοσηλευόμενους σε αυτό.

Συγκεκριμένα, οι 30 ασθενείς των παραπάνω δομών σχεδιαζόταν αρχικά να στεγαστούν στα δύο νέα οικοτροφεία του Ψυχιατρείου, στα οποία είχε προγραμματιστεί να φιλοξενηθούν 40 χρόνιοι ασθενείς του ιδρύματος και είχε γίνει και η σχετική προετοιμασία.

"Τι θα πούμε στους ασθενείς τώρα, οι οποίοι είναι χαρούμενοι που φεύγουν μετά από χρόνια από το Δρομοκαΐτειο;", αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος είναι και εργαζόμενος στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Τελικά, βρέθηκε άλλη λύση και οι 30 ασθενείς αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλα οικοτροφεία.

Πηγή: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v