Συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στο Φόρουμ Τουρισμού στα Τίρανα

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Ζαχαράκη είχε συναντήσεις με τους ομολόγους της από τις άλλες χώρες καθώς και με την αλβανίδα υπουργό Τουρισμού κα Κουμπάρο.

Συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στο Φόρουμ Τουρισμού στα Τίρανα

Σε Φόρουμ για τον Τουρισμό στα Τίρανα (FESTA), που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Απριλίου, συμμετείχε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Ζαχαράκη είχε συναντήσεις με τους ομολόγους της από τις άλλες χώρες καθώς και με την αλβανίδα υπουργό Τουρισμού κα Κουμπάρο.

Η κα Ζαχαράκη είχε συνάντηση εργασίας με την ομόλογό της υφυπουργό Τουρισμού της Αλβανίας κα Μπέλο, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Ελληνική Πρεσβεία όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων, ενώ παραχώρησε και συνέντευξη Τύπου σε αλβανικά ΜΜΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η κα Ζαχαράκη μίλησε για το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να επενδύσει στις υποδομές και να βελτιώσει την τουριστική βιομηχανία, διαφοροποιώντας παράλληλα το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν. Τόνισε τη σημασία του βιώσιμου τουρισμού και της διατήρησης του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Ελλάδα και η Αλβανία μπορούν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν στην περιοχή.

Τόσο στην ομιλία της στο Φόρουμ όσο και κατά τη διάρκεια των συναντήσεών της με Αλβανούς αξιωματούχους του τουρισμού, η κ. Ζαχαράκη τόνισε την ανάγκη για κοινές προσπάθειες για την προώθηση της περιοχής ως τουριστικού προορισμού. Και οι δύο χώρες έχουν πολλά να προσφέρουν στους επισκέπτες και, συνεργαζόμενες, μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο ζωντανή και ευημερούσα τουριστική βιομηχανία.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα καλωσόρισε του συμμετέχοντες, ενώ οι εργασίες του Φόρουμ περιελάμβαναν θεματικά panel συζήτησης από εκπροσώπους κυβερνήσεων, τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων.

Εκτός από την Ελληνίδα υφυπουργό, συμμετείχαν οι υπουργοί της Βουλγαρίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου και Σαν Μαρίνο, καθώς και οι υφυπουργοί της Τουρκίας και της Λιθουανίας.

Την υφυπουργό συνόδευε η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Σοφία Λαζαρίδου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v