Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Πρόκληση της επόμενης ημέρας η χρηματοδότηση των ΜμΕ

Κλειδί «η χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας που δεν έχει πρόσβαση στον δανεισμό», είπε ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση νέου εργαλείου της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Πόροι €2,5 δισ. σε 60.000 ΜμΕ.

Μητσοτάκης: Πρόκληση της επόμενης ημέρας η χρηματοδότηση των ΜμΕ

«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης επί μακρόν, για να καλύψουμε το αναπτυξιακό κενό που είναι μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς χρηματοδότηση», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου εργαλείου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB).

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει στηρίξει την πραγματική οικονομία και θα εξακολουθήσει να το κάνει, γιατί εκεί χτυπά η καρδιά της ελληνικής πραγματικότητας». Και σημείωσε, «η μεγάλη πρόκληση είναι η χρηματοδότηση αυτής της επιχειρηματικότητας που δεν έχει πρόσβαση σε δανεισμό».

Ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι αυτά που έγιναν από την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι. Αμφιβάλλω αν θα καταλάβαιναν τα μισά. Θα ήταν κολλημένοι από ιδεοληψίες και δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Μητσοτάκης είπε αναφερόμενος στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, «παραλάβαμε ένα κέλυφος, μία τράπεζα μόνο στα χαρτιά». Για τα νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας είπε πως δημιουργούνται εργαλεία που θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα χρηματοδότησης των ΜμΕ.

«Με αυτό που κάνουμε, ενοποιούμε όλα τα δεδομένα που χρειάζεται μια τράπεζα . Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα κάνει τη δουλειά για λογαριασμό των τραπεζών», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Η χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας που δεν έχει πρόσβαση στον δανεισμό είναι η πρόκληση της επόμενης ημέρας», τόνισε.

Σχετικά με τα 4 νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ύψους 2,5 δισ. ευρώ που παρουσιάστηκαν σήμερα Παρασκευή και θα ενεργοποιηθούν μέσα στον επόμενο μήνα, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα κάνει, αντί για τις τράπεζες, την αξιολόγηση των μικρών επιχειρήσεων και θα εγγυάται στις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς αυτές.

«Θα κάνουμε εμείς τη δουλειά για τις τράπεζες, θα εγγυόμαστε τον δανεισμό και θα ανοίξουμε την πόρτα για τις επιχειρήσεις στο τραπεζικό σύστημα για να φέρουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και επιχειρηματική δικαιοσύνη, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές έμεναν εκτός λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v