Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένη κίνηση στην αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής

Ικανοποιημένοι οι έμποροι, όπως τόνισαν στον υπουργό Ανάπτυξης. Τη Βαρβάκειο και τη λαϊκή του Αμαρουσίου επισκέφθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης, που υπεραμύνθηκε του καλαθιού του νοικοκυριού, καθώς το εποφθαλμιούν έως και οι... Podemos.

Αυξημένη κίνηση στην αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής

Αυξημένη ήταν και σήμερα Μεγάλο Σάββατο η κίνηση στην αγορά, από καταναλωτές που άφησαν για την τελευταία στιγμή τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι, είτε γιατί δεν πρόλαβαν είτε γιατί ήλπιζαν σε πτώση των τιμών. Πολλοί έμποροι εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την κίνηση των ημερών. Στην αγορά υπήρχε επάρκεια προϊόντων, ενώ οι τιμές παρουσίασαν μικρές διαφορές σε σύγκριση με πέρυσι.

Στο Καλάθι του Πάσχα, στα σουπερμάρκετ ο οβελίας κοστίζει από 9,69-10,99 ευρώ το κιλό, στα συνοικιακά κρεοπωλεία και στη Βαρβάκειο από 12,70-15 ευρώ κιλό. Υπάρχει μια μικρή απόκλιση των τιμών σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι έμποροι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την καταναλωτική κίνηση στη Βαρβάκειο καθώς παρατηρείται αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι. Η Βαρβάκειος έμεινε ανοιχτή μέχρι τις 4 μ.μ.

Αυξημένη η κίνηση και στη Θεσσαλονίκη. Για αρνί και κατσίκι, το κιλό φτάνει τα 14 ευρώ, είναι 2 ευρώ ακριβότερο από τις προηγούμενες μέρες. 

Αδ. Γεωργιάδης: Ικανοποίηση για τις τιμές 

Την ικανοποίησή του για τις τιμές και την επάρκεια στην αγορά εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας (Βαρβάκειο) και στη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι.

Ο υπουργός συζήτησε στη Βαρβάκειο με κρεοπώλες, οι οποίοι δήλωσαν ότι η μέση τιμή για το αρνί είναι στα 10 ευρώ. Ανέφεραν δε ότι η αγορά κινήθηκε πολύ καλά.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι το καλάθι του νοικοκυριού λειτουργεί υπέρ του ανταγωνισμού και ότι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία και οι Podemos στην Ισπανία, έχουν ζητήσει πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v