Χρ. Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ): Χρειάζεται μια ενιαία λύση πληρωμών

Η αύξηση της διείσδυσης των άμεσων πληρωμών απαιτεί την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων επεσήμανε.

Χρ. Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ): Χρειάζεται μια ενιαία λύση πληρωμών

«Χρειαζόμαστε μια ενιαία λύση πληρωμών ικανή να ανταποκριθεί στις διαρκώς εξελισσόμενες τεχνολογικές συνθήκες και στις απαιτήσεις των χρηστών». Επεσήμανε η υποδιοικήτρια της ΤτΕ Χριστίνα Παπακωνσταντίνου σε χαιρετισμό στο Συνέδριο Payments 360°.

Όπως είπε, «οι άμεσες πληρωμές αποτελούν μια πανευρωπαϊκή λύση πληρωμών, προερχόμενη από ευρωπαϊκούς φορείς και απευθυνόμενη σε Ευρωπαίους (και όχι μόνο) καταναλωτές, διευκολύνοντας την αγορά πληρωμών να υποστηρίξει την ενιαία αγορά και το ενιαίο νόμισμα. Για αυτόν τον λόγο η αύξηση της διείσδυσης των άμεσων πληρωμών απαιτεί την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων».

«Επιπλέον, θα ήθελα να σημειώσω ότι, στην περίπτωση υιοθέτησης ενός ψηφιακού ευρώ από το Ευρωσύστημα, αυτό θα αποτελέσει ένα μέσο πληρωμής που θα ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά της άμεσης πληρωμής, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρεί και τις ιδιότητες του χρήματος κεντρικής τράπεζας, όπως η προσβασιμότητα, η ασφάλεια και η χρηστικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Τράπεζας της Ελλάδος παραμένει η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των υπηρεσιών πληρωμών, που έχει ως αποτέλεσμα την εύρυθμη οικονομική δραστηριότητα και συμβάλλει στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v