Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Prem Watsa: Καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου η Ελλάδα

Η χώρα ξεκίνησε από χαμηλή βάση και έχει σημαντικές προοπτικές, εκτίμησε ο επικεφαλής της Fairfax. Εύσημα στο μάνατζμεντ των ελληνικών εταιρειών που μετέχει. Κλειδί η πολιτική σταθερότητα και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Prem Watsa: Καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου η Ελλάδα
Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής του ομίλου της Fairfax

Η Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά βγήκε από αυτές πολύ καλά. Εχετε σταθερότητα, έρχονται στη χώρα χρήματα και τώρα η ευκαιρία είναι σημαντική. Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον, τόνισε ο Prem Watsa σε παρέμβασή του, μέσω διαδικτύου στο Φόρουμ των Δελφών.

Για τα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια οι προοπτικές είναι καλές αλλά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και φιλική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα, συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα σημειώνοντας ότι είναι σημαντική για την Ελλάδα. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές η χώρα θα μπορεί να το πετύχει. Εχει καλή οικονομική θέση, το χρέος μειώθηκε και η κυβέρνηση διαθέτει ένα σημαντικό μαξιλάρι ρευστότητας. Η S&P έκανε λόγο για το καλύτερο προφίλ χρέους στην Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει πολύ μικρό χρέος προς τον ιδιωτικό τομέα, θύμισε.

Οπως είπε οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές, σε «εξαιρετική θέση». Επεσήμανε ότι η Eurobank πέρυσι είχε κερδοφορία ενός δισεκατομμυρίων ευρώ και χαρακτήρισε εξαιρετικό μάνατζερ τον Φ. Καραβία.

Η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή και έρχεται από πολύ χαμηλή βάση, γι’ αυτό είναι η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου, είπε. Εχει πολύ καλές τράπεζες που δεν είναι ακριβές. Όπως θύμισε η Eurobank έχει book value 2 ευρώ ενώ η τιμή της μετοχής είναι στο 1,3-1,4 ευρώ. Την επόμενη χρονιά, μάλιστα, ο κλάδος θα μπορεί να μοιράσει μερίσματα.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές ο Prem Watsa δήλωσε ότι η πολιτική σταθερότητα και οι φιλικές για τις επιχειρήσεις πολιτικές μας βοήθησαν τα τελευταία χρόνια. Αν αυτό συνεχιστεί θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα.

Αναφορικά με τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβει η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Ωστόσο σημείωσε τα ισχυρά στοιχεία που διαθέτει τη στιγμή αυτή η Ελλάδα.

Συνεχίζουμε τις επενδύσεις. Ισως δεν είναι πολύ γνωστό. Η Ελλάδα έχει πολύ καλό μάνατζμεντ, τόνισε αναφερόμενος στις διοικήσεις Eurobank, Eurolife, Grivalia, Mytilineos. Ειδικά για την τελευταία έκανε λόγο για μια πολύ καλή, οικογενειακή εταιρεία.

Ξεκαθάρισε ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα διατηρηθούν τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v