Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιαννόπουλος (ΕΛΤΕ): Καταλύτης οι ορκωτοί στην απορρόφηση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Κομβικός ο ρόλος των ορκωτών ελεγκτών στην ταχύτητα απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Ακολουθήστε και εσείς το μοντέλο της Ελλάδας» συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε χώρες που καθυστερούν. Εγκρίθηκαν ήδη 136 επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 5,7 δισ. ευρώ.

Γιαννόπουλος (ΕΛΤΕ): Καταλύτης οι ορκωτοί στην απορρόφηση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης

Την πολύ σημαντική συμβολή των ορκωτών ελεγκτών στην απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Αναπτυξιακού Νόμου επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σε εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της ΕΛΤΕ στην υλοποίηση επενδύσεων», παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε τον κομβικό το ρόλο των ορκωτών ελεγκτών στο συγκεκριμένο μέτωπο, καθώς δρουν επικουρικά στη δημόσια διοίκηση, επιταχύνοντας τις διαδικασίες μέσα από διαφανή και αξιόπιστο τρόπο. «Είναι πολύ σημαντικό για τον επενδυτή να γνωρίζει ότι δεν θα εμπλακεί σε μεγάλες καθυστερήσεις και έτσι ως χώρα κερδίζουμε χρόνο και θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΛΤΕ ανέφερε ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν συμβασιοποιηθεί μέσα από τη διαδικασία ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών 136 επενδυτικά σχέδια του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικού προϋπολογισμού 5,7 δισ. ευρώ, με τα αντλούμενα δάνεια να ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ.

Πέραν όμως αυτών, στο στάδιο της αξιολόγησης βρίσκονται άλλα 52 επενδυτικά σχέδια, ενώ επιπλέον 200 projects έχουν υποβληθεί στις τράπεζες, με στόχο να φτάσουν σε επόμενη φάση στα χέρια των ορκωτών ελεγκτών.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΕΛΤΕ τόνισε τη συνεισφορά των ορκωτών ελεγκτών και σε άλλους τομείς που αφορούν τις επενδύσεις στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων είναι η συμβολή τους στην απορρόφηση των κονδυλίων του Αναπτυξιακού Νόμου, στην προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων, αλλά και στη διαδικασία του Non Dom (αλλοδαποί αποκτούν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα).

Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η τοποθέτηση του διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ Νίκου Μαντζούφα, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τον τρόπο που λειτουργεί η συμβολή των ορκωτών ελεγκτών στην ταχεία και διαφανή προώθηση της απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάπτυξης στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να προτρέπει άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες αντιμετωπίζουν ζητήματα καθυστερήσεων, να ακολουθήσουν και αυτές το μοντέλο της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v