Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή αντίδραση γιατρών Θεσσαλονίκης κατά Κατρούγκαλου για τις εισφορές

Όχι σε όποια μετατροπή των ασφαλιστικών εισφορών σε έμμεση φορολογία, χωρίς κάποιο όφελος για τον ασφαλισμένο, λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σφοδρή αντίδραση γιατρών Θεσσαλονίκης κατά Κατρούγκαλου για τις εισφορές

Την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του προέδρου του Νίκου Νίτσα προκάλεσαν οι δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε συνδέσει τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με το εισόδημά τους (!) πράγμα που οδήγησε σε συνολική φορολόγηση των εισοδημάτων σε ποσοστό μέχρι... 80%, γεγονός που παραδέχτηκε και ο ίδιος στη συγκεκριμένη εκπομπή», υποστηρίζει σε δήλωσή του ο κ. Νίτσας και προσθέτει: «Ανέφερε δε ως παράδειγμα γιατρό με ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ, ο οποίος ωφελείται μετά την αλλαγή -από την παρούσα κυβέρνηση- της ασφαλιστικής ρύθμισης που εκείνος είχε εισαγάγει».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εντοπίζει δύο ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην υπουργού: «Κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχουν γιατροί στη χώρα μας με εισόδημα 200.000 ευρώ ετησίως ή προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία για ό,τι σκοπεύουν να εφαρμόσουν αμετανόητα και εμμονικά; Υπάρχει κρυφή ατζέντα για επάνοδο ασφαλιστικών εισφορών-φόρων από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;».

Ο κ. Νίτσας ξεκαθαρίζει την πλήρη αντίθεση των γιατρών της Θεσσαλονίκης σε όποια μετατροπή των ασφαλιστικών εισφορών σε έμμεση φορολογία, χωρίς κάποιο όφελος για τον ασφαλισμένο και καταλήγει:
«Η δε νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εθνικές εκλογές πρέπει να αποκαταστήσει τους μισθούς των γιατρών του δημόσιου τομέα σε αξιοπρεπή επίπεδα, για τους δε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να φροντίσει σε περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και επιβαρύνσεων, ώστε να μην αναρωτιόμαστε ύστερα από τέσσερα χρόνια γιατί οι Έλληνες γιατροί που ήδη βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό, από 20.000 αυξήθηκαν σε… 40.000».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v