Κεραμέως: Ερχονται 3.449 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η κατανομή σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μουσικά σχολεία και ειδική αγωγή. «Ευκαιρία για βέλτιστη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών».

Κεραμέως: Ερχονται 3.449 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας για 3.449 νέους, μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιο αναλυτικά, οι διορισμοί αφορούν 1.644 εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 1.744 στη δευτεροβάθμια. Επιπλέον, 61 διορισμοί αφορούν στον κλάδο ΠΕ79 Μουσικής για τα μουσικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για υλοποίηση ενός «πάγιου και δίκαιου αιτήματος» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε δήλωσή της.

«Ολοκληρώνουμε το έργο της θητείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεριμνώντας για την πληρέστερη στελέχωση των σχολείων μας για τη νέα χρονιά και διορίζοντας, μετά από 12 χρόνια, συνολικά σχεδόν 28.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς και μέλη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού», ανέφερε.

«Με προσεκτικό σχεδιασμό και αμέριστο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική κοινότητα, υλοποιήσαμε ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα για ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού, που δίνει στους μεν εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα για επαγγελματική σταθερότητα και ανέλιξη, στους δε μαθητές και τα σχολεία την ευκαιρία για βέλτιστη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών», κατέληξε η κα Κεραμέως.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιπλέον μόνιμοι διορισμοί 400 εκπαιδευτικών που αναμένονται στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου, μετά την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων από το ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v