Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα Τσαπανίδου - Σκέρτσου για τη φορολόγηση των υπερκερδών

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει έκτακτο φόρο στις επιχειρήσεις επανέλαβε η εκπρόσωπος του κόμματος.

Κόντρα Τσαπανίδου - Σκέρτσου για τη φορολόγηση των υπερκερδών

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει έκτακτο φόρο στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης επανέλαβε η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στις εξαγγελίες για τις πρώτες 50 ημέρες σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, η κ. Τσαπανίδου αναφέρθηκε σε «κινήσεις που έχουν εξαγγελθεί» από τον Αλέξη Τσίπρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα χρήματα, απάντησε «υπάρχει μια έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων». «Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων», παρενέβη από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος.

Κληθείσα, στη συνέχεια, δε, η κυρία Τσαπανίδου να ορίσει τι σημαίνει υπερκέρδη, αρχικά είπε ότι «τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες».

Τσαπανίδου: Αισχροκέρδεια Μητσοτάκη

Αργότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με δήλωσή της, σημειώνοντας:

«Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δεν μπορούσε να βγάλει τον μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος.

Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ. Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιουνίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v