Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένη ζήτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σποράδες

Ολο και μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών εκδρομέων για ταξίδι με πλοίο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Σποράδες. Τα δρομολόγια γίνονται για τρίτη διαδοχική χρονιά φέτος και θα έχουν διάρκεια έως και τις 8 Σεπτεμβρίου.

Αυξημένη ζήτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη-Σποράδες

Αυξημένο σε ποσοστό 10% τουλάχιστον, ύστερα από πτώση 15% πέρυσι, αναμένεται φέτος το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών εκδρομέων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σποράδων, η οποία έκανε πρεμιέρα σήμερα ενόψει της αργίας του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ναυτιλιακός πράκτορας της εταιρείας SeaJets, Χάρης Καραχαρίσης.

«Ο ρυθμός με τον οποίο γίνονται ήδη οι προκρατήσεις για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Σποράδων (με προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο), αποτυπώνει τη δυναμική επιστροφή των Βορειοελλαδιτών στα συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου», τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά και διατυπώνει την εκτίμησή του ότι «δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα να έχουμε “sold out” εισιτηρίων».

Υπενθυμίζοντας ότι η γραμμή της προαναφερόμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος, ενώ το 2023 θα έχει διάρκεια έως και τις 8 Σεπτεμβρίου, ο κ. Καραχαρίσης επισημαίνει ότι το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο Super Runner Jet της SeaJets, χωρητικότητας 800 ατόμων και 140 οχημάτων, αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με 400 επιβάτες και 50 οχήματα, ενώ «με το αυριανό δρομολόγιο θα ταξιδέψουν 550 άτομα (60 οχήματα)».

Το Super Runner JET, για τον Ιούνιο θα εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σποράδες κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα «πλέει» στο Αιγαίο με προορισμό τα νησιά Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος και τις Τετάρτες, ενώ από τον επόμενο μήνα και για όλο το φετινό καλοκαίρι «κάθε Τρίτη και Πέμπτη η Νύμφη του Βορρά θα συνδέεται με τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη», σημειώνει ο ίδιος.

Οι ταξιδιώτες θα βρίσκονται από τη Θεσσαλονίκη στη Σκιάθο σε τρεις ώρες και 10 λεπτά, στη Σκόπελο σε τρεις ώρες και 55 λεπτά και στην Αλόννησο σε τέσσερις ώρες και 15 λεπτά, με την τιμή του εισιτηρίου στην οικονομική θέση να παραμένει σταθερή από το 2021 και να διαμορφώνεται κατ’ άτομο σε 36,70 ευρώ και 83,30 ευρώ για τα Ι.Χ., 40,30 ευρώ και 98,40 ευρώ το όχημα και 48 ευρώ και 107,10 ευρώ, αντίστοιχα.

Ο στόλος της SEAJETS έχει πλέον 21 ενεργά πλοία εξυπηρετώντας 50 λιμάνια και περισσότερες από 400 διασυνδέσεις στο Αιγαίο, συνδράμοντας σημαντικά στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και την παροχή μοναδικών συνδέσεων μεταξύ των νησιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v