Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόκκινα δάνεια: Κώδικα δεοντολογίας για τα funds ζητά ο Γ. Στουρνάρας

«Οταν με το καλό έρθει η επόμενη κυβέρνηση θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εισηγήσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου εποπτείας και των εταιρειών αυτών».

Κόκκινα δάνεια: Κώδικα δεοντολογίας για τα funds ζητά ο Γ. Στουρνάρας

Την ανάγκη να υπάρξει ένας κώδικας δεοντολογίας για τα funds που εμπλέκονται στα κόκκινα δάνεια επεσήμανε ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας χθες στο in.gr. Μάλιστα δήλωσε πως «εμείς επιμένουμε στο ν’ ακολουθηθεί ένας κώδικας δεοντολογίας και από τα funds αυτά, μάλιστα όταν με το καλό έρθει η επόμενη κυβέρνηση θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εισηγήσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου εποπτείας και των εταιρειών αυτών».

Όπως είπε ο κεντρικός τραπεζίτης το σχέδιο προτάσεων είναι έτοιμο. «Θα στείλουμε στον νέο Υπουργό Οικονομικών τις νομοθετικές μας προτάσεις, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε και τον χώρο αυτό».

Ο κεντρικός τραπεζίτης επεσήμανε επίσης ότι «η πολιτική πρέπει να προστατεύει τους ευάλωτους. Αυτοί που έχουν ανάγκη και δεν πληρώνουν αναγκαστικά κάτι πρέπει να γίνει. Διότι όπως ξέρετε οι τράπεζες έχουν ενεργητικό και παθητικό. Δεν μπορείς να τους αναγκάζεις να χάνουν κομμάτι του ενεργητικού και να λες μετά δεν με νοιάζει το παθητικό τι θα γίνει, πρέπει να προσέχουμε. Ο ισολογισμός έχει δύο πλευρές, και ενεργητικό και παθητικό. Υπάρχουν και δάνεια, υπάρχουν και καταθέσεις. Αν τους λες «κούρεψε δάνεια» ή θα πρέπει κάτι να γίνει με τις καταθέσεις ή πρέπει ν’ αυξήσουν το κεφάλαιό τους. Δεν έρχονται από τον ουρανό αυτά. Άρα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.

»Περάσαμε μια πολύ μεγάλη κρίση και, δόξα τω θεώ, διαχειριζόμαστε πολύ καλά τα συνεπακόλουθα αυτής της κρίσης. Όπου υπάρχει αδικία, όπου υπάρχει ευάλωτος δανειολήπτης, εκεί η κυβέρνηση η προηγούμενη και μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετά πράγματα ξέρετε και οι τράπεζες πήραν μέτρα. Είδατε τα μέτρα που πήραν και για τους ευάλωτους, αλλά και για τους συνεπείς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v