Τηλεοπτικός παρουσιαστής «ξέχασε» να δηλώσει 12.000 αποδείξεις

Υπόθεση φοροδιαφυγής που φτάνει τις €400.000 εντόπισε η ΑΑΔΕ. Ο έλεγχος στην εταιρεία τηλε-πωλήσεων έβγαλε φορολογικά λαβράκια. Επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Τηλεοπτικός παρουσιαστής «ξέχασε» να δηλώσει 12.000 αποδείξεις

Ακόμα μία περίπτωση κραυγαλέας φοροδιαφυγής εντόπισε η ειδική ομάδα παρακολούθησης ψηφιακών επιχειρηματικών συναλλαγών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος ταυτόχρονα διαθέτει εταιρεία τηλε-πωλήσεων. Μετά από καταγγελίες καταναλωτών, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ άρχισαν να παρακολουθούν τη συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησης. Ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και βρήκαν ότι για τέσσερις χρήσεις δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ. Βρήκαν ακόμα ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας αλλά είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του.

Ήδη έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις όσο και ο ίδιος και η μητέρα του για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v