Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλογιάννη: Στόχος ο βιώσιμος τουρισμός, δεν πρέπει να χαθεί το μέτρο

«Θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους, χαράσσοντας μακρόπνοη στρατηγική», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η νέα υπουργός Τουρισμού.

Κεφαλογιάννη: Στόχος ο βιώσιμος τουρισμός, δεν πρέπει να χαθεί το μέτρο

«Είναι τεράστια η συγκίνησή μου, καθώς βρίσκομαι πάλι σε μέρη γνώριμα. Επιστρέφω σε έναν χώρο για να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις έναν τομέα που αποδίδει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία. Στην προηγούμενη θητεία μου ως υπουργού Τουρισμού αγωνιστήκαμε να αναστήσουμε τον ελληνικό τουρισμό. Δουλέψαμε εντατικά και εφαρμόσαμε στρατηγικές που μετέτρεψαν τελικά την κρίση σε ευκαιρίες.

Ακολουθήσαμε μια επιθετική πολιτική που έδωσε ώθηση στον ελληνικό τουρισμό. Το μάθημα ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα σκληρής αλλά αποτελεσματικής δουλειάς. Και σε αυτή τη θητεία, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους, χαράσσοντας μακρόπνοη στρατηγική», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διαρκείας της τελετής παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Τουρισμού.

Όπως τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη, απώτερος στόχος είναι ένας ισχυρός, ανταγωνιστικός και βιώσιμος τουρισμός, «πάντα με το μυαλό στο μέτρο, που δεν πρέπει να χαθεί». Μάλιστα, επεσήμανε ότι ζητούμενο είναι να συνεχιστεί αυτή η πορεία ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, στη μείωση της εποχικότητας, στον σεβασμό προς το περιβάλλον, στη διευθέτηση εργασιακών ζητημάτων και στη ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων, με έμφαση στην ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών.

«Αναλαμβάνω με ιδιαίτερη συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης χρέη υφυπουργού Τουρισμού. Η φετινή χρονιά θα κλείσει θετικά. Στόχος δεν είναι μόνο η αύξηση των αφίξεων, αλλά και η ενίσχυση των εσόδων και της προστιθέμενης αξίας του κλάδου στην ελληνική οικονομία», είπε η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, εστιάζοντας στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, στον εναλλακτικό τουρισμό και στις επενδύσεις που δημιουργούν πιο σύνθετο τουριστικό προϊόν.

«Τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν μια αύξηση 16% στα έσοδα σε σχέση με το 2019. Αυτή θα είναι μια χρονιά που θα κλείσει θετικά. Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πολύ κρίσιμο. Η νέα υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τον τουριστικό κλάδο», τόνισε η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού Ιωάννα Δρέττα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v