Σκρέκας: Θα συνεχιστεί η στήριξη των νοικοκυριών για την ακρίβεια

Το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα από τα εργαλεία στην προσπάθεια «να τιθασεύσουμε τον εισαγόμενο πληθωρισμό», σημείωσε ο Κ. Σκρέκας. Στις προγραμματικές δηλώσεις η εξειδίκευση των μέτρων.

Σκρέκας: Θα συνεχιστεί η στήριξη των νοικοκυριών για την ακρίβεια

Παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις της αγοράς αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης, το καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο έχει δεχθεί τα πυρά από τη βιομηχανία και το λιανεμπόριο, φαίνεται ότι θα παραταθεί. Αυτό ανακοίνωσε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Ο κ. Σκρέκας είπε πως το καλάθι του νοικοκυριού είναι ένα από τα εργαλεία στην προσπάθεια «να τιθασεύσουμε τον εισαγόμενο πληθωρισμό». Με τον ίδιο να παραπέμπει για εξειδίκευση των μέτρων στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις επενδύσεις, δηλώνοντας: «Βασική προτεραιότητα ήταν και θα παραμείνει το να διευκολύνουμε το επιχειρείν στη χώρα μας. Να διευκολύνουμε εγχώριους και ξένους επενδυτές οι οποίοι θέλουν να αναλάβουν το ρίσκο στη χώρα μας και να επενδύσουν».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας η τρίτη προτεραιότητα.

Από την πλευρά τους, οι νέοι υφυπουργοί Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης και Μαρία Μάνη δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για την αποστολή που έχουν αναλάβει, που αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v