Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναφέρει ο ΣΕΤΕ αίτημα για ενιαίο ΦΠΑ 11% σε τουρισμό-μεταφορές

Το αίτημα από την πλευρά του ΣΕΤΕ έχει στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Ζητείται και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Επαναφέρει ο ΣΕΤΕ αίτημα για ενιαίο ΦΠΑ 11% σε τουρισμό-μεταφορές

Αιτήματα που έχουν στόχο τη αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού επανέφερε ο ΣΕΤΕ στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι «μεταξύ των βασικών θεμάτων που συζητήθηκαν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επανήλθε το αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό-μεταφορές 11% και εξηγήθηκε επαρκώς, πως η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη βραχυχρόνια μίσθωση, θα λειτουργήσει θετικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Συζητήθηκαν, επίσης, το θέμα επίσπευσης διαδικασιών για τον αιγιαλό καθώς και ευρύτερα εργασιακά θέματα του τομέα».

Για το θέμα μάλιστα, τοποθετήθηκε μέσω Twitter ο Ανδρέας Ανδρεάδης: Σε Ισπανία και Πορτογαλία ο ΦΠΑ σε διαμονή/εστίαση είναι 10%. Στην Τουρκία 8%. Σε Ελλάδα 13% (14.5% στα All Inclusive). Η ανάγκη σύγκλισης με τον ανταγωνισμό λογική και προφανής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΕΤΕ οι κ.κ. Γιάννης Παράσχης, Πρόεδρος ΔΣ, Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος, Καλλίνικος Καλλίνικος, Αντιπρόεδρος, Αγάπη Σμπώκου, Αντιπρόεδρος, Μανώλης Γιαννούλης, Αντιπρόεδρος Οικονομικών, Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας και Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος.

Από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, συμμετείχαν οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα φορολογικής πολιτικής και Θάνος Πετραλιάς, Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v