Ενδυνάμωση περιφερειακών γραφείων Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

«Ο OBI είναι ένας σημαντικός φορέας για την προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και συμβάλλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», δήλωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου.

Ενδυνάμωση περιφερειακών γραφείων Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Η ενδυνάμωση των περιφερειακών γραφείων του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησης που είχε σήμερα η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Χρόνης, ο γενικός διευθυντής Παναγιώτης Κανελλόπουλος και στελέχη του Οργανισμού παρουσίασαν στην υφυπουργό τις πρωτοβουλίες που προωθούνται για την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, ανέδειξαν το ρεκόρ των 1.000 αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκαν το 2022 και επισημάνθηκε η αλματώδης πρόοδος που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τον χρόνο έγκρισης των σημάτων.

Επίσης, έγινε αναφορά στη νέα υπηρεσία του ΟΒΙ για την καλύτερη δυνατή ενίσχυση των νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας τους.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Μάνη δήλωσε: «Ο OBI είναι ένας σημαντικός φορέας για την προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και συμβάλλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Με την προώθηση της καινοτομίας και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας επιτελεί ουσιαστικό έργο για την ενίσχυση της βιομηχανικής δραστηριότητας και ανάπτυξης στη χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v