Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ

Η χθεσινή απόφαση του γερμανικού οίκου Scope βοηθάει ώστε να χαραχθεί μία διαχωριστική γραμμή από την κρίση χρέους που ξέσπασε το 2010, τονίζει το Bloomberg.

Bloomberg: H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ

H Ελλάδα αναβαθμίστηκε σε επίπεδα επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings, σε μια ένδειξη της προόδου που έχει σημειώσει η χώρα στην αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, 13 χρόνια αφότου έγινε το πρώτο μέλος της ευρωζώνης που υποβαθμίστηκε στην κατηγορία «Junk», αναφέρει το Bloomberg.

Στο δημοσίευμα του πρακτορείου που τιτλοφορείται «H Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική ελίτ, μετά την αναβάθμιση της επενδυτικής αξιολόγησης της από τον οίκο Scope Rating», αναφέρεται πως η χθεσινή απόφαση του γερμανικού οίκου Scope βοηθάει ώστε να χαραχθεί μία διαχωριστική γραμμή από την κρίση χρέους που ξέσπασε το 2010 και απαίτησε την εφαρμογή τριών διεθνών προγραμμάτων διάσωσης.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα, αναβαθμίζοντας το αξιόχρεό της σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με θετικές προοπτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v