Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση Οικονόμου ζητά η αντιπολίτευση, πώς απαντά ο υπουργός

(upd2) Απομακρύνθηκαν επτά στελέχη της ΕΛΑΣ μετά το τραγικό φιάσκο. Εισαγγελική παρέμβαση για τις ευθύνες. Την παραίτησή του Γ. Οικονόμου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Τι απαντά.

Παραίτηση Οικονόμου ζητά η αντιπολίτευση, πώς απαντά ο υπουργός

Σε απομακρύνσεις σειράς στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με εμπλοκή κροατών χούλιγκαν, ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η ΕΛΑΣ ήταν έγκαιρα ενημερωμένη για την έλευση των χούλιγκαν αλλά δεν απέτρεψε τις τραγικές εξελίξεις.

Σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Γ. Οικονόμου επισημαίνει τα εξής:

Καταρχήν, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος. Ενός νέου παιδιού, που έχασε τη ζωή του αδικαιολόγητα, μην πω τζάμπα.

Ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό. Δυστυχώς, πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία. Θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση αυτή, πιο συστηματικά και πιο εντατικά. Αλλά, προφανώς, χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα, σε κάθε επίπεδο: αθλητικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό, πολιτικό και ευρύτερα κοινωνικό. Είναι η ώρα της συνεργασίας και της προσπάθειας, όχι της σύγκρουσης και της αντιπαράθεσης που δεν προσφέρουν τίποτα: δεν αποκαλύπτουν, δεν δίνουν λύσεις, αλλά περισσότερο συσκοτίζουν και συγκαλύπτουν το πρόβλημα. Πρόβλημα βαθύτατο, ριζικό και πανευρωπαϊκό, αφού στην προκειμένη περίπτωση εμπλέκονται οπαδοί από διάφορα κράτη, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει διεθνή δίκτυα βίας και δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, πρωτοστατούσης της ΕΛ.ΑΣ, λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και είναι σε διαρκή διαβούλευση με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, καθώς εκκρεμεί η διεξαγωγή σημαντικών αγώνων της UEFA σε ελληνικό έδαφος τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δεν θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε.

Για αυτό έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω κινήσεις:

  • Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους να απομακρυνθεί πάραυτα από τη θέση του και τον τομέα ευθύνης του και να τεθεί στη διάθεση της ΓΑΔΑ.
  • Να απομακρυνθούν άμεσα από τους τομείς ευθύνης τους και να τεθούν στη διάθεση των αντίστοιχων Διευθύνσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα θα ανατεθεί σήμερα από τον Αρχηγό σε Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ..

Κλείνοντας, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε με πολλή και σκληρή δουλειά η ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της οπαδικής βίας. Αλλά χρειάζεται παράλληλα μια πανστρατιά, σε κάθε επίπεδο».

ΣΥΡΙΖΑ: Θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί

Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για το γεγονός ότι κομβόι με ακροδεξιούς χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα μέχρι την Αθήνα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο».

Παραίτηση του Γ. Οικονόμου για το φιάσκο ζητά και ο Ν. Ανδρουλάκης

«Η αποπομπή περιφερειακών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποσείει τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, για την επιχειρησιακή αποτυχία και τον διεθνή διασυρμό της χώρας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Οπως αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης, «η διαρροή εσωτερικού εγγράφου που καταδεικνύει ότι τελούσε εν γνώσει τους, η μετακίνηση των χούλιγκαν της κροατικής ομάδας είναι κόλαφος.

Πολλώ δε μάλλον όταν αποφασίζεται ως επιχειρησιακό σχέδιο η «διακριτική παρακολούθηση τους».

Οι Κροάτες χούλιγκαν διέσχισαν την Εθνική Οδό ως την Αθήνα, σε αυτοκινητοπομπή, ενώ υπήρχε σχετική απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων από την UEFA.

Χρησιμοποίησαν τον ΗΣΑΠ, αποβιβάστηκαν σε σταθμό κοντά στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και κινήθηκαν με ρόπαλα και μαχαίρια προς το γήπεδο της ΑΕΚ.

Άλλο ένα δείγμα «αποτελεσματικότητας» του αποτυχημένου «επιτελικού κράτους».

Αναμένουμε άμεσα την ανάληψη ευθύνης για το επιχειρησιακό αυτό φιάσκο και την παραίτηση του κ. Οικονόμου.

Γ. Οικονόμου: Τραγική αποτυχία

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το απόγευμα της Τρίτης σχετικά με τη δολοφονική επίθεση από τους χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως σημείωσε, «υπάρχουν δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ» καθώς από τη μία δεν αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για τους χούλιγκαν που έρχονταν στη χώρα και από την άλλη κινητοποιήθηκαν και οι συλλήψεις έγιναν άμεσα. Επίσης, στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» και για «κραυγαλέα, τραγική αποτυχία» ενώ όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ΕΔΕ γίνεται για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

Τι είπε σε όσους ζητούν την παραίτησή του

Ταυτόχρονα, όπως αναμεταδίδει το Εθνος, απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτησή του, απάντησε: «Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκανς», επισημαίνοντας ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη να δουλέψουμε σκληρά και να αλλάξουμε την Ελληνική Αστυνομία».

ΕΛΑΣ: Ελληνες συνεργοί στην επίθεση που κόστισε τη ζωή σε οπαδό της ΑΕΚ

Συνεχίζονται οι έρευνες για το αιματηρό περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα έναν 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ. Συνολικά έγιναν 98 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στα επεισόδια, ενώ ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών.

Το χρονικό των επεισοδίων σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ..

Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

Τραυματίες

Ο 29χρονος χτυπήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από Κροάτη οπαδό, ενώ συνολικά στα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

 

Νεκρός οπαδός στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα 150-200 οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena.

Οι Κροάτες φαίνεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου συναντήθηκαν με οπαδούς άλλης ομάδας (ΠΑΟ) και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πολλά καταστήματα και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, καθώς οι Κροάτες έβαλαν φωτιές σε κάδους και ξερά κλαδιά που βρίσκονταν πλησίον του ανοιχτού πάρκινγκ, ενώ έσπασαν τα παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Διατάχθηκε έρευνα για τις ενέργειες της αστυνομίας

Διοικητική Έρευνα για τις ενέργειες της Αστυνομίας σχετικά με τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια αναμένεται να διαταχθεί από το Αρχηγείο του Σώματος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, ενώ η παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για την διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι χούλιγκαν της Ντιναμό, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της ομάδας από την Κροατία και η παρουσία τους στον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ, κατάφεραν να φτάσουν οδικώς στην Αθήνα, συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου άφησαν τα αυτοκίνητα, μετέβησαν με το τρένο στον σταθμό του ηλεκτρικού στα Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου επιτέθηκαν με μανία εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, στη συμβολή των οδών Κιουτάχειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Εν τω μεταξύ είχαν κινητοποιηθεί δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες όμως έφτασαν αφού είχαν αρχίσει τα επεισόδια, κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, ο οποίος ξεψύχησε λίγο αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

'Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άτυχος 29χρονος δέχτηκε χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στο μπράτσο και πέθανε τελικά από ακατάστατη αιμορραγία. Αλλοι 8 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιματηρά επεισόδια ανέβαλαν την προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογο του στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη της έρευνας, ζητώντας να πέσει άπλετο φως σε όλες τις λεπτομέρειες.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχειρησιακό φιάσκο οδήγησε σε τραγικό θάνατο στη Ν. Φιλαδέλφεια

«Η τραγική είδηση της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, το μεγάλο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του για τα χθεσινά επεισόδια ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλά θέτει και κάτι ακόμα. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία - με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων - διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων.

Τα ερωτήματα είναι προφανή:

- Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών;

- Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους;

- Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα;

- Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA;

Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο».

Ανδρουλάκης: Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις για την τραγωδία στη Ν. Φιλαδέλφεια

«Η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ενός ακόμη θύματος της τυφλής οπαδικής βίας, μας συγκλονίζει. Όπως και τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Οπως επισημαίνει, «απαιτούνται άμεσα απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της αστυνομίας ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και του πρωτοφανούς γεγονότος ότι παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, φάλαγγα εκατοντάδων χούλιγκαν να διασχίζει τη χώρα χωρίς να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις».

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα πολύ σοβαρά επεισόδια μεταξυ οπαδών που έλαβαν χώρα εχθές το βράδυ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτελεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου και το σοβαρό τραυματισμό ακόμη 8 ατόμων, ανάμεσα τους και ενός ανηλίκου 17 ετών.

Η κυρία Γεωργία Αδειλινη, στην παραγγελία της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικης εξέτασης για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ και τα επεισόδια με τραυματίες και ζημιές στους χώρους γύρω από το γήπεδο.

Επίσης, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά την έρευνα προς πάσα κατεύθυνση, καθώς βάσει δημοσιευμάτων οι Κροάτες οπαδοί φέρεται να είχαν εντοπιστεί από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές να κινούνται επι της εθνικής οδού, αλλά στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν της προσοχής και της εποπτείας των αρχών.

Αναλυτικά, η παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών
κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Εν όψει των σοβαρών επεισοδίων-εκδήλωση σκληρής «οπαδικής βίας», που έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας 7-8-2023 στη Ν.Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ (επισυνάπτονται σχετικά δημοσιεύματα), με άγριες συμπλοκές, καταστροφές γύρω από το γήπεδο, βόμβες μολότοφ, ρόπαλα κλπ, με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς, αλλά ακόμα και το θάνατο οπαδού της ΑΕΚ, παρακαλούμε, ενεργώντας στο πλαίσιο της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, με τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και την κατ’ άρθρο 32 ΚΠΔ εποπτεία, αναλόγως, τόσο αυτής, όσο και της διενεργούμενης ήδη αυτεπάγγελτης προανάκρισης από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, να μεριμνήσετε για τον ενδελεχή έλεγχο της υπόθεσης και τη σε βάθος και με πληρότητα έρευνα, καθώς και την εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων, προκειμένου αφενός μεν να εξακριβωθούν τα στοιχεία του δράστη της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, αφετέρου δε να διερευνηθεί η διάπραξη και άλλων εγκλημάτων, όπως της εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων (άρθρο 184 ΠΚ), της διατάραξης κοινής ειρήνης (άρθρο 189 ΠΚ), της έκρηξης (άρθρο 270 παρ.1), της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών (άρθρο 272 ΠΚ), της επικίνδυνης και της βαριάς σωματικής βλάβης, (άρθρα 309, 310 ΠΚ), της συμπλοκής (άρθρο 313 ΠΚ), της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας (άρθρο 378 ΠΚ), της παράβασης του νόμου περί όπλων (Ν. 2168/93) σε συνδυασμό, κατά περίπτωση και με τις διατάξεις του άρθρου 41 ΣΤ του ν. 2725/1999 κλπ. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών των ως άνω πράξεων επιβάλλεται η εξάντληση κάθε νόμιμου δικονομικού μέσου συμπεριλαμβανομένων των διαλαμβανομένων στο άρθρο 254 ΚΠΔ

Να διερευνηθεί επίσης, πώς, ενώ, σύμφωνα με τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό από την ΕΛΑΣ και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, κατάφεραν να διαφύγουν και να καταφθάσουν στον τόπο του εγκλήματος

Τέλος να μεριμνήσετε, εκτός των άλλων, για την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατά τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Uefa Champions League». 

Αριστείδης Καμπανός: ” Ο Άλκης μας δεν ήταν το τελευταίο θύμα της τυφλής οπαδικής βίας”

Το αιματηρό επεισόδιο δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν και οι γονείς του Άλκη Καμπανού, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

“Πιστεύαμε ότι ο Άλκης θα ήταν το τελευταίο θύμα αυτής της τυφλής βίας αλλά συνεχίζεται δυστυχώς…έχασε τη ζωή του ένα παλικάρι… είμαι συγκλονισμένος κι εγώ και η σύζυγός μου”, τόνισε ο κ. Αριστείδης Καμπανός και κατέληξε λέγοντας: ” Τα λόγια είναι φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο αυτών των γονιών που έχασαν το παιδί τους, δηλώνουμε την ηθική μας συμπαράσταση”.

Ανέφερε ακόμη πως θα επικοινωνήσει με τους γονείς του αδικοχαμένου νέου για να τους πει δυο λόγια παρηγοριάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v