Ο δήμος Σαρωνικού εγκατέστησε Γωνιές Ανακύκλωσης

«Το πρόγραμμα αυτό συνιστά ένα έργο πνοής, που προωθεί την ανακύκλωση ως καθημερινή συνήθεια και πρακτική των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης

Ο δήμος Σαρωνικού εγκατέστησε Γωνιές Ανακύκλωσης

Η διαλογή στην πηγή έρχεται σε «πρώτο πλάνο» στον δήμο Σαρωνικού και στο πλαίσιο αυτό η δημοτική Αρχή εγκατέστησε Γωνιές Ανακύκλωσης σε τρία διαφορετικά σημεία των δημοτικών κοινοτήτων, ως συνέχεια της σύμβασης που έχει υπογράψει με την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για κάδους υπόγειας και ημιυπόγειας αποθήκευσης και τοποθετήθηκαν η μια στον Κουβαρά και οι δύο στην Ανάβυσσο.

Η χρήση αυτών των κάδων συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων αποβλήτων, όσο και στην αισθητική αναβάθμιση και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου όπου τοποθετούνται. Στόχος του προγράμματος είναι η διαλογή στην πηγή των αποβλήτων μέσω των γωνιών ανακύκλωσης που αποτελούνται από 4, 5 και 6 ρεύματα. Έτσι ανακυκλώνονται ξεχωριστά το γυαλί, το χαρτί, το μέταλλο, το πλαστικό και το ύφασμα.

Τα συγκεκριμένα συστήματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι στιβαρά και ανθεκτικά, διασφαλίζοντας τη μακρόχρονη χρήση τους και τον εύκολο τρόπο απόρριψης ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ περιορίζονται αισθητά τα απορρίμματα που μένουν εκτός κάδων, προς γενικότερο όφελος του περιβάλλοντος.

«Το πρόγραμμα αυτό συνιστά ένα έργο πνοής, που προωθεί την ανακύκλωση ως καθημερινή συνήθεια και πρακτική των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης και πρόσθεσε: «Εξίσου σημαντικό είναι ότι μέσω της επέκτασης της ανακύκλωσης, ο δήμος μπορεί να εξοικονομεί χρήματα από τις εισφορές στον ΕΔΣΝΑ, σε ποσοστό που φτάνει έως και 25%».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v