Προκήρυξη συμφωνίας-πλαίσιο για διοικητική υποστήριξη της Επιτροπής Παιγνίων

Προβλέπεται η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της.

Προκήρυξη συμφωνίας-πλαίσιο για διοικητική υποστήριξη της Επιτροπής Παιγνίων

Η διοικητική υποστήριξη της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) σε διάφορους τομείς τόσο στο ελεγκτικό της έργο, όσο και στην εκπόνηση μελετών είναι το αντικείμενο συμφωνίας-πλαίσιο που προκήρυξε η Επιτροπή.

Η Ε.Ε.Ε.Π. έχει επιφορτιστεί με τη ρύθμιση και τον έλεγχο της αγοράς παιγνίων στην επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό την οργανωτική αναδιάρθρωση της Αρχής, μέσω σχεδιασμού, υλοποίησης, διενέργειας, παρακολούθησης και αξιολόγησης των εποπτικών και ελεγκτικών της διαδικασιών στην Ελλάδα, καθώς και την υλοποίηση εξειδικευμένων μελετών στον τομέα της εσωτερικής οργάνωσης και αναδιοργάνωσης με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, που θα χρηματοδοτηθούν από τους ίδιους πόρους της Αρχής, απαιτείται η παροχή εξειδικευμένων διοικητικών υπηρεσιών και υπηρεσιών συμβουλευτικής, προς υποστήριξη του έργου της.

Συνοπτική περιγραφή φυσικού και οικονομικού αντικειμένου

Αντικείμενο της συμφωνίας-πλαίσιο και των εκτελεστικών αυτής συμβάσεων είναι η παροχή υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων στο ελεγκτικό έργο της και συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εκπόνηση φορολογικών μελετών καθώς και μελετών για την οργανωτική αναδιάρθρωση της Αρχής και την ενδυνάμωση του εποπτικού και ελεγκτικού της ρόλου, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ε.Ε.Ε.Π. 2023-2027.

Ειδικότερα, στο αντικείμενο της συμφωνίας-πλαίσιο περιλαμβάνεται η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, όπως αυτές ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία, στο πλαίσιο:

α) Της αξιολόγησης της συμμόρφωσης της προτεινόμενης διαμόρφωσης των φυσικών χώρων διεξαγωγής παιγνίων με τις κείμενες πολεοδομικές, αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις καθώς και με τις κείμενες διατάξεις περί ασφάλειας και πυρασφάλειας.

β) Της εποπτείας των φυσικών χώρων διεξαγωγής παιγνίων, αναφορικά με την τήρηση των όρων αδειοδότησης ή/και πιστοποίησής τους.

γ) Της συμμόρφωσης των πληροφοριακών συστημάτων και Τεχνικών Μέσων και Υλικών διοργάνωσης και διεξαγωγής παιγνίων με πρότυπα, κανονισμούς και προδιαγραφές.

δ) Της επεξεργασίας στοιχείων και δεδομένων και συγκρότησης στατιστικών δεικτών και δεικτών απόδοσης.

ε) Της ανάλυσης, μοντελοποίησης και τεκμηρίωσης δεδομένων παικτικής δραστηριότητας και οικονομικών δεδομένων παιγνίων.

στ) Της παρακολούθησης και καταγραφής εξελίξεων, καλών πρακτικών και εργαλείων που αφορούν τη διεξαγωγή παιγνίων και προστασία των παικτών στην εγχώρια και διεθνή αγορά παιγνίων,

ζ) Της παρακολούθησης της πορείας των νομοσχεδίων και των σχεδίων κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση νόμου και αφορούν το αντικείμενο και στις δραστηριότητες της Ε.Ε.Ε.Π.

η) Της συγγραφής τεχνικών κειμένων και προδιαγραφών (technical writing).

θ) Της συγκέντρωσης και επεξεργασίας δεδομένων, εκπόνησης αναλύσεων και σύνταξης σχετικών αναφορών.

ι) Της δημιουργίας και ενημέρωσης βάσεων δεδομένων, ψηφιακών βιβλιοθηκών και μητρώων.

ια) Της συνδρομής στο σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση επιχειρησιακών σχεδίων σε συνάρτηση με το στρατηγικό σχεδιασμό.

ιβ) Της συνδρομής στον προγραμματισμό, υλοποίηση και αποτίμηση εκπαιδευτικών δράσεων του προσωπικού.

ιγ) Της ανάλυσης κινδύνων και της καταγραφής, αξιολόγησης, απλούστευσης και βελτιστοποίησης διαδικασιών.

ιδ) Της σύνταξης και ενημέρωσης περιεχομένου ενημερωτικών δελτίων, της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, στο αντικείμενο της συμφωνίας-πλαίσιο περιλαμβάνεται η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εκπόνηση φορολογικών μελετών καθώς και μελετών σχετικά με την εσωτερική οργάνωση και αναδιάρθρωση της Αρχής, προς υποβοήθηση του έργου της και προκειμένου αυτή να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις επαυξημένες υποχρεώσεις της που αφορούν τον προγραμματισμό, την υλοποίηση, τη διενέργεια, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των εποπτικών και ελεγκτικών της διαδικασιών, όπως ειδικότερα:

α. Μελέτες που σχετίζονται με την εσωτερική οργάνωση και αναδιοργάνωση με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της.

β. Μελέτες ως προς τις μετρήσεις παραγωγικότητας και τα κριτήρια σχετικά με το πριμ παραγωγικότητας (bonus) των δημοσίων υπαλλήλων.

γ. Συμβουλευτική υποστήριξη στη διερεύνηση χρηματοδοτήσεων της Ε.Ε.Ε.Π. μέσω ένταξής της σε επιδοτούμενα προγράμματα, όπως ενδεικτικά προγράμματα ΕΣΠΑ ή έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα Ελλάδα 2.0.

δ. Μελέτες επί νέων μορφών παιγνίων.

ε. Μελέτες επί της υφιστάμενης αγοράς παιγνίων, όπως, ενδεικτικά, παικτικότητα-εθισμός-ευπαθείς ομάδες-πρόληψη.

στ. Μελέτες επί φορολογικών θεμάτων που άπτονται της αγοράς παιγνίων.

Παροχή υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης στο ελεγκτικό έργο της Αρχής

H Ε.Ε.Ε.Π., προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της αναφορικά με τη ρύθμιση και τον έλεγχο της αγοράς παιγνίων στην επικράτεια, πρέπει να στελεχωθεί ποσοτικά και ποιοτικά και να αναδιαρθρώσει τις δομές και τις διαδικασίες της.

Αντικείμενο της παρούσας αποτελεί η συνδρομή στην αναδιάρθρωση, με βάση τις πλέον σύγχρονες πρακτικές, του Σώματος Ελεγκτών Παιγνίων, καθώς και στην ενίσχυση αποτελεσματικών διαδικασιών εσωτερικής διαβούλευσης και συνεργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στην ποιότητα και ταχύτητα ανταπόκρισης στις ανάγκες που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ε.Ε.Ε.Π.

Επίσης, αντικείμενο αποτελεί η παροχή υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης της Ε.Ε.Ε.Π. κατά τη διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησης των δράσεων ή/και έργων της που πραγματοποιούν Διευθύνσεις της και Τμήματα αυτής.

Εκτιμώμενη αξία της συμφωνίας-πλαίσιο

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της συμφωνίας-πλαίσιο ανέρχεται στο ποσό των 5.332.000 ευρώ. Η συνολική εκτιμώμενη αξία είναι ενδεικτική και μη δεσμευτική και προέκυψε αντικειμενικά λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων της Ε.Ε.Ε.Π., τον μέγιστο αριθμό πιθανών παραδοτέων και ως εκ τούτου τον αυξημένο αριθμό του ανθρωποχρόνου που εκτιμάται ότι δύναται να απαιτηθεί για την παροχή των ζητούμενων υπηρεσιών στο πλαίσιο του αυστηρού χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού της.

Η ως άνω εκτιμώμενη αξία υπολογίστηκε βάσει των αμοιβών που ισχύουν στην αγορά για την παροχή σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και αφορούν στον μέγιστο αριθμό των στελεχών που θα απαιτηθούν για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου της συμφωνίας-πλαίσιο και βάσει της μέγιστης χρονικής διάρκειας των τριών ετών της.

Χρηματοδότηση της συμφωνίας-πλαίσιο

Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.Ε.Π. των οικονομικών ετών 2023-2026 και συγκεκριμένα τους Α.Λ.Ε. Δαπανών, «Αμοιβές και έξοδα οργανωτών-μελετητών κ.λπ.», «Αμοιβές για έρευνες-μελέτες», «Έξοδα για λοιπές παροχές τρίτων», «Έξοδα για συνδρομή στο ελεγκτικό έργο-ελεγκτικές υπηρεσίες εν γένει» και «Έξοδα για λοιπές υπηρεσίες».

Η διάρκεια της συμφωνίας-πλαίσιο ορίζεται σε τρία έτη από την υπογραφή και ανάρτηση αυτής στο ΚΗΜΔΗΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v