Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FAZ: Πειραιάς και γεωγραφική θέση «τραβούν» τους Ινδούς στην Ελλάδα

Οι αναφορές του γερμανικού Τύπου στην επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην Αθήνα.

FAZ: Πειραιάς και γεωγραφική θέση «τραβούν» τους Ινδούς στην Ελλάδα

H Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται στην επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην Αθήνα και υπογραμμίζει ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που ταξίδεψε κατευθείαν από το Γιοχάνεσμπουργκ και τη σύνοδο των BRICS.

To ενδιαφέρον του Ινδού Πρωθυπουργού είναι μεγάλο για μια οικονομική συνεργασία δεδομένης και της κινεζικής παρουσίας της χώρα. «Οι πολλαπλές αναφορές του Μόντι στη γεωγραφία και την εφοδιαστική αλυσίδα έχουν όνομα: Πειραιάς», ένα λιμάνι όμως υπό κινεζική διοίκηση. Η εφημερίδα γράφει πως η επίσκεψη αυτή δεν είναι παρά το αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών εδώ και χρόνια που είχαν ξεκινήσει με τον πρώην υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις προθέσεις για οικονομική αλλά και αμυντική συνεργασία των δυο χωρών και εξηγεί τι είναι αυτό που κάνει ιδιαίτερα ελκυστική την Ελλάδα: «Ο άξονας των οικονομικών σχέσεων είναι και παραμένει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Είναι για τους Ινδούς το ίδιο ενδιαφέρουσα όπως και για τους Κινέζους. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα ελληνικά λιμάνια όπως ο Πειραιάς, αυξάνεται καθώς η σιδηροδρομική υποδομή θα επεκταθεί και άλλο για ταχείες μεταφορές στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στη Σερβία».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v