Στουρνάρας για πληθωρισμό: Η νομισματική πολιτική έκανε το καθήκον της

«Μια πιο περιοριστική δημοσιονομική στάση δεν θα ήταν μόνο ένα ευπρόσδεκτο στρατηγικό συμπλήρωμα στην πολιτική της ΕΚΤ, αλλά θα βοηθούσε επίσης στη βελτίωση της αξιοπιστίας του δημόσιου χρέους και στη χαλάρωση του δεσμού με τις τράπεζες», δήλωσε στο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στουρνάρας για πληθωρισμό: Η νομισματική πολιτική έκανε το καθήκον της

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να βοηθήσουν και αυτές στη συγκράτηση του πληθωρισμού, μετά την αύξηση του κόστους δανεισμού σε επίπεδα που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι το αποκορύφωμα.

«Η νομισματική πολιτική έχει κάνει το καθήκον της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού», δήλωσε ο Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι τώρα εναπόκειται στη δημοσιονομική πολιτική να βοηθήσει.

«Μια πιο περιοριστική δημοσιονομική στάση δεν θα ήταν μόνο ένα ευπρόσδεκτο στρατηγικό συμπλήρωμα στην πολιτική της ΕΚΤ, αλλά θα βοηθούσε επίσης στη βελτίωση της αξιοπιστίας του δημόσιου χρέους και στη χαλάρωση του δεσμού με τις τράπεζες», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Και έτερος μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας Francois Villeroy de Galhau, δήλωσε σε χρηματοοικονομικό συνέδριο την Παρασκευή ότι οι υπερβολικά χαλαρές δημοσιονομικές πολιτικές κινδυνεύουν να τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό, σε μια περίοδο που η ΕΚΤ αγωνίζεται να τον μειώσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v