Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεκάδες γαλλόφωνες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Αναζητούν συνεργασίες στον αγροδιατροφικό τομέα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον κλάδο των φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, των ψηφιακών υπηρεσιών και του βιώσιμου τουρισμού.

Δεκάδες γαλλόφωνες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη

Εκπρόσωποι περίπου 70 επιχειρήσεων και 10 φορέων από γαλλόφωνες χώρες θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, από τις 4 ως τις 6 Οκτωβρίου, για την πραγματοποίηση επιχειρηματικών επαφών, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας - ΔΟΓ (Organisation Internationale de la Francophonie-OIF), σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τον ΣΕΒΕ-Σύνδεσμο Εξαγωγέων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ως μέρος της εφαρμογής της Οικονομικής Στρατηγικής για τη Γαλλοφωνία (2020-2025), ο OIF αναπτύσσει οικονομικές και εμπορικές αποστολές με πολυμερή διάσταση από το 2022, προκειμένου να συμβάλει στην εντατικοποίηση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των 88 κρατών και των κυβερνήσεων- μελών του.

Η σχεδιαζόμενη αποστολή στην Ελλάδα αποτελεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), μοναδική ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με δυνητικούς συνεργάτες από μεγάλο αριθμό χωρών και να προσεγγίσουν νέες αγορές.

«Οι γαλλόφωνες επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην αποστολή δραστηριοποιούνται και αναζητούν συνεργασίες στον αγροδιατροφικό τομέα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον κλάδο των φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, των ψηφιακών υπηρεσιών και του βιώσιμου τουρισμού και θα συμμετέχουν σε προκαθορισμένες B2B (διεπιχειρηματικές) συναντήσεις με αντίστοιχες ελληνικές, στη Θεσσαλονίκη στις 4 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο THE MET. Η γλώσσα εργασίας θα είναι η αγγλική και για τις ελληνικές επιχειρήσεις δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στις συναντήσεις» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του OIF υπάρχει, επίσης, η επιθυμία για επίσκεψη των μελών της αποστολής σε ελληνικές μονάδες των προαναφερόμενων κλάδων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης το πρωί της 5ης Οκτωβρίου (ανά ομάδα/κλάδο). Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να υποδεχθούν στις εγκαταστάσεις τους την ομάδα των συναφών επιχειρήσεων από τις γαλλόφωνες χώρες, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΣΕΒΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v