Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκρέκας σε προμηθευτές: «Ερχονται υψηλά πρόστιμα»

«Προχωρούμε το επόμενο διάστημα σε μαζικούς ελέγχους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Δυστυχώς για κάποιους θα ανακοινώσουμε υψηλά πρόστιμα», τόνισε ο υπουργός. Θετική ανταπόκριση από 10 βιομηχανίες στο κάλεσμα για μειώσεις τιμών.

Σκρέκας σε προμηθευτές: «Ερχονται υψηλά πρόστιμα»

Νέα πυρά, κατά των προμηθευτών, εξαπέλυσε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, από το βήμα εκδήλωσης παρουσίασης της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Ένωσης, που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας, αλλά και στους εκπροσώπους των προμηθευτών -σ.σ. στην εκδήλωση παρίσταται μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ κ. Γ. Γιώτης- είπε: «προχωρούμε το επόμενο διάστημα σε μαζικούς ελέγχους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Δυστυχώς για κάποιους θα ανακοινώσουμε υψηλά πρόστιμα». Ενώ έσπευσε να σημειώσει: «δεν διαμορφώνετε μόνο εσείς (σ.σ. απευθυνόμενος στα σούπερ μάρκετ) την τελική τιμή».

«Θα θέλαμε να σας έχουμε συμμάχους» είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ ενώ, αναφερόμενος στα μέτρα κατά της ακρίβειας, σημείωσε: «το δεύτερο μέτρο της δέσμης μέτρων κατά της ακρίβειας έχει να κάνει με την υποχρέωση των σούπερ μάρκετ να γνωστοποιούν τις καθαρές τιμές των προϊόντων για να βλέπουμε τις μεταβολές των τιμών και να εστιάσουμε τους ελέγχους. Είναι μια διάταξη όχι τιμωρίας αλλά για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ο υπουργός έχει σήμερα Πέμπτη στις 5 το απόγευμα συνάντηση με τα μέλη της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας ενώ ο στόχος είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες Τετάρτη να αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Αναφορικά με την πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης προς τους προμηθευτές για μείωση της τιμής των προϊόντων τουλάχιστον κατά 5% και για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών, πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι ήδη 10 βιομηχανίες και προμηθευτές έχουν ενημερώσει το υπουργείο ότι θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Ερωτηθείς σχετικά από το Euro2day.gr ο υπουργός δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιες και πόσες είναι αυτές οι εταιρείες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v