Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Έρχεται φορο-νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Πάνω από το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από αυτό του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ. Τι είπε για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Χατζηδάκης: Έρχεται φορο-νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά για τη φοροδιαφυγή, όμως έχουν κάποια γίνει πράγματα», κυρίως με την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που επήλθε τόσο από το κλείσιμο των τραπεζών το 2015 όσο και από την πανδημία», είπε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Εξήγγειλε νέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, μιλώντας για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και σημείωσε ότι θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024. Επανέλαβε ότι θα γίνει υποχρεωτικό το mydata. 

«Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πάνω από το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από αυτό του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό», σημείωσε μιλώντας στον Σκάι.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες και στο σχέδιο ρόλο θα παίξει η ΑΑΔΕ με διασταυρώσεις που θα διευρυνθούν. Τόνισε ότι τελικός στόχος είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια. Για την ακρίβεια τόνισε ότι είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και επισήμανε πως σειρά γεγονότων έχουν αλλάξει τον κύκλο της διεθνούς οικονομίας.

Επιπλέον είπε ότι η κυβέρνηση έχει στα σκαριά δέκα μέτρα, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, με προσανατολισμό τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για ελέγχους και συναλλαγές, όπως και περιορισμό των μετρητών.

«Η κυβέρνηση δίνει όσα μπορεί» υπογράμμισε τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα βάλει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Πρόσθεσε επίσης ότι μεσοσταθμικά η Ελλάδα στον πληθωρισμό κινείται κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ωστόσο στα τρόφιμα η ακρίβεια επιμένει, γι’ αυτό και ανακοινώθηκαν τέσσερα πρόσθετα μέτρα από τον Κώστα Σκρέκα.

Τέλος επισήμανε ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού «να ασχοληθούμε με τον πιο συστηματικό τρόπο» με το θέμα της ακρίβειας.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v