Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Επενδύουμε σε πράσινες μεταφορές, ανθεκτικές υποδομές

«Προάγουμε τη βιώσιμη συνδεσιμότητα και ενισχύουμε την έξυπνη κινητικότητα, για ανταγωνιστικό, ασφαλές, προσβάσιμο και οικονομικά προσιτό σύστημα μεταφορών», δήλωσε προσερχόμενος στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών.

Σταϊκούρας: Επενδύουμε σε πράσινες μεταφορές, ανθεκτικές υποδομές

Προσερχόμενος στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε:

«Ο ρόλος των μεταφορών είναι σημαντικός για την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο προάγουμε τη βιώσιμη συνδεσιμότητα και ενισχύουμε την έξυπνη κινητικότητα, προκειμένου να έχουμε ένα ανταγωνιστικό, ασφαλές, προσβάσιμο και οικονομικά προσιτό σύστημα μεταφορών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σε εθνικό επίπεδο, εκσυγχρονίζουμε και «πρασινίζουμε» τον στόλο των λεωφορείων μας, προωθούμε την ηλεκτροκίνηση, ενισχύουμε την ασφάλεια των μεταφορών και επενδύουμε σε ανθεκτικές υποδομές, αναδεικνύοντας τη θέση της χώρας μας στο νέο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών.

Σημειώνεται ότι αντικείμενο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών είναι: «Ο ρόλος των Μεταφορών ως εργαλείο κοινωνικής και εδαφικής συνοχής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v