Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρον άρον ψάχνει υπαλλήλους για τη ΔΙΜΕΑ ο Κ. Σκρέκας

Πρόσκληση σε υπαλλήλους της Γενικής Κυβέρνησης να αποσπαστούν στην υπηρεσία που κάνει ελέγχους στην αγορά. Σήμερα διαθέτει μόλις 83 στελέχη και αναζητούνται επιπλέον 62.

Αρον άρον ψάχνει υπαλλήλους για τη ΔΙΜΕΑ ο Κ. Σκρέκας

Ανοικτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο υπάλληλο της Γενικής Κυβέρνησης, μόνιμο ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, να αποσπαστεί στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) -σήμερα η υπηρεσία απαρτίζεται από μόλις 83 στελέχη-, απευθύνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναζητά 47 υπαλλήλους Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 15 Δευτεροβάθμιας (σύνολο 62). Η απόσπαση στη ΔΙ.Μ.Ε.Α. είναι διετής και διενεργείται με κοινή απόφαση των αρμόδιων οργάνων του Υπουργείου προέλευσης και του Υπουργείου υποδοχής, αντίστοιχα. Μετά το πέρας της διετίας, η απόσπαση των υπαλλήλων μπορεί να παραταθεί μία μόνο φορά για δύο ακόμη έτη, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου και μετά τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή της ΔΙ.Μ.Ε.Α.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να μετακινηθούν στη ΔΙΜΕΑ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α., που σήμερα στελεχώνεται από μόλις 83 άτομα, αποτελεί κατά το υπουργείο τη δύναμη πυρός για την πάταξη του παράνομου εμπορίου, τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών και την υπηρεσία εκείνη που ελέγχει λιανεμπόριο και προμηθευτές για το εάν εφαρμόζουν τη διάταξη για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους. Οπως φαίνεται όμως, δεν επαρκεί το υφιστάμενο προσωπικό για ένα τέτοιο έργο.

Στους επιχειρησιακούς στόχους της υπηρεσίας είναι μεταξύ άλλων η διενέργεια ελέγχων, η καταπολέμηση φαινομένων παραπλάνησης των καταναλωτών σε όλα τα στάδια της διακίνησης και εμπορίας αγαθών και της παροχής υπηρεσιών, η διαπίστωση παραβάσεων, η σύνταξη της σχετικής έκθεσης ελέγχου και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων από τα όργανά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v