Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Αντιμησάρης (ERGO): 600-700 εκατ. οι ζημιές των ασφαλιστικών στη Θεσσαλία

Oι εγχώριες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις τους, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.

Ν. Αντιμησάρης (ERGO): 600-700 εκατ. οι ζημιές των ασφαλιστικών στη Θεσσαλία

Την εκτίμησή του ότι οι ζημιές των ασφαλιστικών εταιρειών από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία θα κυμανθούν γύρω στα 600-700 εκατ. ευρώ εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ERGO Hellas Νίκος Αντιμησάρης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η όλη διαδικασία υπολογισμού τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αντιμησάρη, οι εγχώριες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις τους και ότι το φαινόμενο Daniel αποτέλεσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, στάθηκε στις πρόσφατες δημόσιες επισημάνσεις του πρωθυπουργού και σημείωσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες πρώτες επαφές μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών και της Πολιτείας για το ζήτημα της ασφάλισης των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών, με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης των προτάσεών της.

Οι δηλώσεις αυτές του Νίκου Αντιμησάρη έγιναν στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου καταστήματος της ERGO Hellas στη Νέα Σμύρνη (υπάρχει και ένα ακόμη στην Αγία Παρασκευή). Στόχος είναι η δημιουργία ενός πλήρως ψηφιοποιημένου δικτύου εύκολα προσβάσιμων καταστημάτων, το οποίο θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο και θα προσφέρει ευρύτατη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων στις τοπικές κοινωνίες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v