Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Προμήθεια 4 ελικοπτέρων βαρέος τύπου για την πολιτική προστασία

Ένταξη στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Πολιτική Προστασία 2021-2027», με συνολική δημόσια δαπάνη 100.563.181,87 ευρώ. Διττή χρήση ως πυροσβεστικά και μεταφορικά φορτίου.

ΥΠΟΙΚ: Προμήθεια 4 ελικοπτέρων βαρέος τύπου για την πολιτική προστασία

Εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ η Ένταξη της Πράξης «Προμήθεια ελικοπτέρων βαρέος τύπου» στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Πολιτική Προστασία 2021-2027» με δικαιούχο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η σημαντική πράξη, ύψους συνολικής δημόσιας δαπάνης 100.563.181,87 ευρώ, αφορά την προμήθεια τεσσάρων (4) ελικοπτέρων βαρέος τύπου, καθώς και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες και εξοπλισμό που απαιτούνται για τη λειτουργία τους, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα ελικόπτερα βαρέος τύπου έχουν διττή χρήση, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να συμβάλουν στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων πυρόσβεσης του Πυροσβεστικού Σώματος, με δυνατότητα χρήσης κατασβεστικού μέσου (νερού, επιβραδυντικού, αφρού), ή στην ενίσχυση των αποστολών-επιχειρήσεων μεταφοράς εξωτερικού φορτίου (π.χ. εξοπλισμού, οχημάτων, εμπορευματοκιβωτίων κ.ά.).

Η εν λόγω προμήθεια πρόκειται να συμβάλει στην αναβάθμιση του εναέριου στόλου της χώρας, στοχεύοντας στην κάλυψη και στην επιχειρησιακή αντιμετώπιση των σύγχρονων αυξημένων αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, επιτυγχάνοντας καλύτερη ετοιμότητα, απόκριση και επάρκεια εν γένει του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v