Ξεκίνησαν αιτήσεις για τα βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους

Η ανακοίνωση των νικητών και των νικητριών θα γίνει στο φεστιβάλ στις Βρυξέλλες στις 17-21 Απριλίου, σε τελετή απονομής που θα διοργανώσει η Κομισιόν. Θα διακριθούν 20 καινοτόμα έργα και ιδέες. Οι καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης.

Ξεκίνησαν αιτήσεις για τα βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε να δέχεται αιτήσεις για τα Βραβεία Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους 2024. Στους διαγωνισμούς των προηγούμενων ετών είχαν υποβληθεί πάνω από 4.500 αιτήσεις.

Στα φετινά βραβεία Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους θα διακριθούν 20 καινοτόμα έργα και ιδέες που αντιπροσωπεύουν τη βιωσιμότητα, την αισθητική και τη συμπεριληπτικότητα.

Για πρώτη φορά φέτος, εκτός από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, θα γίνουν δεκτές αιτήσεις για έργα και ιδέες στην Ουκρανία. Τα βραβεία με τίτλο «Ειδική αναγνώριση της προσπάθειας ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της Ουκρανίας» θα επιβραβεύσουν έργα και ιδέες που συμβάλλουν στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας σύμφωνα με τις αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Μια άλλη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι εστιάζει σε έργα και ιδέες από τις περιφέρειες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα ή προκλήσεις στο πλαίσιο της διττής ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Οι νικητές και οι νικήτριες θα λάβουν βραβεία έως 30.000 ευρώ, καθώς και ένα πακέτο επικοινωνίας που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν και να προωθήσουν τα έργα και τις ιδέες τους. Η ανακοίνωση των νικητών και των νικητριών θα γίνει στο φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους στις Βρυξέλλες στις 17-21 Απριλίου, σε τελετή απονομής που θα διοργανώσει η Επιτροπή.

Το φεστιβάλ θα φέρει σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα στο πλαίσιο εργαστηρίων, δραστηριοτήτων και παράλληλων εκδηλώσεων για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον μας. Η πρόσκληση για τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων θα παραμείνει ανοικτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v