Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα κατάρτισης για στελέχη εξαγωγών από τον ΣΕΒ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αλλά και να αναζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε μία από τις σύγχρονες και οργανωμένες εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Πρόγραμμα κατάρτισης για στελέχη εξαγωγών από τον ΣΕΒ

Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας  των επιχειρήσεων, καθώς και  τη δημιουργία στελεχών με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των εξαγωγών, ο ΣΕΒ ξεκινά την υλοποίηση  της δράσης Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών. Η νέα δράση εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jobs, και περιλαμβάνει: 

  • Ανάπτυξη τεχνικών και ήπιων δεξιοτήτων, με ένα πρόγραμμα πρακτικής και θεωρητικής κατάρτισης 112 διδακτικών ωρών, το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, κατόπιν έρευνας του ΣΕΒ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του.
  • Συμβουλευτική & Mentoring.
  • Εκπόνηση ενός Export Strategy Plan για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, το οποίο θα αξιολογηθεί από στελέχη επιχειρήσεων.
  • Ευκαιρίες απασχόλησης διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών έναντι ανταγωνιστικού μισθού σε εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ, σε συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα.

Το «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών» απευθύνεται σε άτομα σε όλη την Ελλάδα με μικρή ή χωρίς προϋπηρεσία στον τομέα των εξαγωγών, που έχουν αποφοιτήσει από Τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Οικονομικών, Νομικών ή Πολιτικών Επιστημών (ενδεικτικά αναφέρονται Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων,  Marketing, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Νομική,  Πολιτικές Επιστήμες κ.α.) και γνωρίζουν άριστα την αγγλική γλώσσα. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αλλά και να αναζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας  σε μία από τις σύγχρονες και οργανωμένες εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. 

Στην πρωτοβουλία θα συμμετέχουν 20 άτομα, κατόπιν επιλογής. Θα ακολουθήσει νέος κύκλος το 2024. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 18 Οκτωβρίου 2023. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση, καθώς και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων μπορείτε βρείτε εδώ

Ο ΣΕΒ με την πρωτοβουλία «Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών» και τις υπηρεσίες  ExportReady ενισχύει έμπρακτα την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των επιχειρήσεών-μελών του. 

Υποστηρικτής της πρωτοβουλίας είναι το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ, μέγας χορηγός η MYTILINEOS – Energy & Metals χορηγοί η Coca-Cola 3E Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε., η DEMO ΑΒΕΕ και η ΕΛ.ΒΙ.ΑΛ «Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου»

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και με τη συμβολή της DK Consultants group

Η Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ κα Ντόρα Οικονόμου αναφέρει σχετικά με την πρωτοβουλία: «Ο ΣΕΒ με το “Skills4Jobs για Στελέχη Εξαγωγών” συνδέει τις εμβληματικές πρωτοβουλίες του “Skills4Jobs” και “ExportReady”, που έχουν στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αντίστοιχα. Πρόκειται για δύο συμπληρωματικούς στόχους, καθώς προϋπόθεση για τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι η διαθεσιμότητα  κατάλληλα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Η επίτευξη των στόχων αυτών μπορεί να θέσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά σταθερής και μακροχρόνιας ανάπτυξης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v