Ξεκινά νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για κρατούμενους στη Λάρισα

Η δράση θα έχει διάρκεια 250 ωρών και θα βοηθήσει 15 άτομα. Με την ολοκλήρωσή της οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να οργανώνουν και να λειτουργούν ένα barbershop.

Ξεκινά νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για κρατούμενους στη Λάρισα

Ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, η υλοποίηση εξειδικευμένου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης στην κομμωτική τέχνη, συνολικής διάρκειας 250 ωρών, στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας για 15 κρατούμενους.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΔΥΠΑ στοχεύουν μεταξύ άλλων στην επαγγελματική κατάρτιση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων των κρατουμένων σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας, ώστε να επανενταχθούν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας έπειτα από την αποφυλάκισή τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να οργανώνουν και να λειτουργούν ένα barbershop, να αντιλαμβάνονται τις επιθυμίες των πελατών, να εκτελούν τις απαραίτητες εργασίες ανδρικού κουρέματος, βαφής μαλλιών και παραδοσιακού ξυρίσματος και περιποίησης γενειάδας χρησιμοποιώντας κατάλληλα εργαλεία κομμωτικής, να οργανώνουν την αποθήκη και να ταξινομούν τα αποθέματα των υλικών, να συνοψίζουν τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, να συνεργάζονται και να υιοθετούν πρότυπη επαγγελματική συμπεριφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v