Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΡΑΑΕΥ πλήρες μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Ρυθμιστών Ενέργειας

Ο Καθηγητής και Μέλος της Ολομέλειας, Κωνσταντίνος Τσιμάρας χαιρέτισε την απόφαση της ERRA αναδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Ένωση στη διασφάλιση της περιφερειακής κανονιστικής συνεργασίας, στην ανταλλαγή των βέλτιστων ρυθμιστικών πρακτικών και στον ενεργειακό συντονισμό μεταξύ των μελών της.

Η ΡΑΑΕΥ πλήρες μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Ρυθμιστών Ενέργειας

Πλήρες μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Ρυθμιστών Ενέργειας (Energy Regulators Regional Association – ERRA) έγινε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης στην οποία είχε υποβάλει αίτημα υποψηφιότητας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τη ΡΑΑΕΥ εκπροσώπησαν ο Καθηγητής και Μέλος της Ολομέλειας, Κωνσταντίνος Τσιμάρας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικής και Διεθνών Θεμάτων, Δρ. Γιώργος Λοΐζος.

Ο κ. Τσιμάρας χαιρέτισε την απόφαση της ERRA αναδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Ένωση στη διασφάλιση της περιφερειακής κανονιστικής συνεργασίας, στην ανταλλαγή των βέλτιστων ρυθμιστικών πρακτικών και στον ενεργειακό συντονισμό μεταξύ των μελών της.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοΐζος παρουσίασε το νέο νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της Ελλάδας για τις μονάδες αποθήκευσης, τον εγκεκριμένο από την ΕΕ μηχανισμό στήριξης των μονάδων αυτών (State Aid SA 64736) και την πρώτη ανταγωνιστική διαδικασία για μονάδες Αποθήκευσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Σημειώνεται πως η ERRA ιδρύθηκε το 2000 από τις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας της Αλβανίας, της Αρμενίας, της Βουλγαρίας, της Εσθονίας, της Γεωργίας, της Ουγγαρίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Μολδαβίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID). Είναι μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με βασικό σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής ρυθμιστικής πολιτικής. Μέλη της είναι 47 Ρυθμιστικοί Οργανισμοί από 43 χώρες και πέντε ηπείρους.

Η συμμετοχή της ΡΑΑΕΥ στην ERRA συνιστά σημαντική εξέλιξη καθώς μπορεί να αποτελέσει έναν διηπειρωτικό συνδετικό κρίκο, την ώρα που, παγκοσμίως, οι ρυθμιστικές αρμοδιότητες λαμβάνουν κεντρικό ρόλο στον καθορισμό ενεργειακών διαδρομών για τον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταξύ της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v