Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καυτός» χειμώνας με νέους προορισμούς και έξτρα δρομολόγια στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας μετρά 32 επιπλέον δρομολόγια για τη φετινή χειμερινή σεζόν σε σχέση με πέρυσι. Προστίθενται και νέοι προορισμοί. Ισχυρή ζήτηση για την Ελλάδα.

«Καυτός» χειμώνας με νέους προορισμούς και έξτρα δρομολόγια στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στη δυναμική ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής του ποντάρουν όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες προσθέτουν νέους προορισμούς στα πτητικά τους προγράμματα, ενισχύουν τα δρομολόγιά τους με περισσότερες συχνότητες και διατηρούν κάποιες από τις γραμμές τους για πρώτη φορά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται για την Ελλάδα και δη για την Αθήνα, η οποία τα τελευταία χρόνια αφενός ανακτά την αίγλη της ως τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αφετέρου αποτελεί πόλο έλξης για τους επενδυτές, αποτελεί τη βάση για την αύξηση των συχνοτήτων σε υφιστάμενα δρομολόγια και την ένταξη νέων, που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στην τουριστική κίνηση. Εχέγγυο για τους ισχυρούς παίκτες των αερομεταφορών αποτελούν οι υψηλές επιδόσεις που καταγράφει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο οποίος πλέον έχει κάνει ολική επαναφορά στα προ πανδημίας νούμερα, υπερβαίνοντάς τα.

Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας μετρά μέχρι στιγμής τέσσερις νέους προορισμούς και 32 επιπλέον δρομολόγια για τον φετινό χειμώνα σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό.

Τέσσερις νέους προορισμούς από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας προσθέτει η Aegean Airlines. Πρόκειται για το Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, το Κισινάου στη Μολδαβία, προς το οποίο θα πετά από 3 Νοεμβρίου, το Λούξορ επίσης στην Αίγυπτο από 11 Νοεμβρίου και το Ινσμπρουκ στην Αυστρία από τις 22 Δεκεμβρίου.

Πρόσφατα, μάλιστα, η αεροπορική ανακοίνωσε ότι από τις 11 Νοεμβρίου θα εκτελεί πτήσεις με προορισμό το Ντουμπάι. Επιπλέον, η Aegean προχωρά στη διατήρηση 5 εποχικών δρομολογίων της καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από την Αθήνα προς το Αμάν, το Ελσίνκι, το Όσλο, το Ταλίν και την Τύνιδα. Στην ίδια κατεύθυνση, η εταιρεία επεκτείνει 10 καλοκαιρινά δρομολόγια και κατά τη χειμερινή περίοδο, όχι, όμως καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται για τα δρομολόγια από Αθήνα προς Μπέρμιγχαμ, Μπιλμπάο, Μπρίστολ, Βασιλεία, Μπρατισλάβα, Μπακού, Κολωνία, Νιούκαστλ, Πόρτο και Ρίγα.

H Sky Express

Τρεις ευρωπαϊκούς προορισμούς, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη και τη Βαρσοβία, προσθέτει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και η έτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία, η Sky Express, ενισχύοντας το διεθνές δίκτυό της από την Αθήνα με 11 προορισμούς.

Δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα εκτελεί η ισπανική Volotea από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς Μπορντό, Ηράκλειο, Λυών, Μασσαλία και Νάντη, διατηρώντας για πρώτη φορά την εποχική της βάση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας για όλο τον χρόνο. Στην ίδια λογική, η χαμηλού κόστους εταιρεία επεκτείνει και κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα δρομολόγια που εκτελεί με προορισμό τη Σαντορίνη και την Τουλούζη.

Τρεις ακόμη αεροπορικές εταιρείες, η easyJet, η Eurowings και η Jet2, επενδύουν σε συγκεκριμένα δρομολόγια διατηρώντας τα σε 12μηνη βάση. Συγκεκριμένα, η βρετανική easyJet διατηρεί το δρομολόγιο προς τη Νάπολη, η γερμανική χαμηλού κόστους εταιρεία Eurowings θα πετάει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προς τη Στουτγάρδη και η βρετανική Jet2 θα επεκτείνει τις πτήσεις της προς το Μάντσεστερ.

Το δρομολόγιό της προς το Κέφλαβικ θα διατηρήσει τη χειμερινή σεζόν η Play, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία από την Ισλανδία, ενώ η ιρλανδική Ryanair θα «ενεργοποιήσει» εκ νέου τη βάση της στην Αθήνα τη χειμερινή περίοδο, προσφέροντας χειμερινά δρομολόγια προς την Πάφο.

Η Scoot, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία της Σιγκαπούρης, θα επαναφέρει τον χειμώνα τις πτήσεις της προς το Βερολίνο μέσω Αθήνας, ένα δρομολόγιο το οποίο τελευταία φορά πραγματοποιήθηκε τη χειμερινή περίοδο 2021/2022.

Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση της ελληνικής πρωτεύουσας με την άλλη άκρη του Ατλαντικού, η Delta Airlines θα συνεχίσει το εκτεταμένο χειμερινό πρόγραμμά της προς τη Νέα Υόρκη σχεδόν για όλο τον χρόνο, αφού θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2024 και θα επανεκκινήσει τις πτήσεις στις αρχές Μαρτίου. Τα δρομολόγια της Delta θα συμπληρώσουν τις υπηρεσίες της Emirates προς τη Νέα Υόρκη, που διατηρούνται για 12 μήνες. Επιπλέον, η United Airlines θα επεκτείνει τις πτήσεις της προς τη Νέα Υόρκη έως τον Νοέμβριο του 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v