Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς αντιδρούν οι ασφαλιστικές στη φορολόγηση των ΤΕΑ

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν ζητήσει την εξίσωση της φορολογικής επιβάρυνσης προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω», σχολιάζουν κύκλοι του ασφαλιστικού κλάδου, μετά τις ανακοινώσεις Γεωργιάδη.

Πώς αντιδρούν οι ασφαλιστικές στη φορολόγηση των ΤΕΑ

«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την επιβολή φορολογικών επιβαρύνσεων στα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν ζητήσει την εξίσωση της φορολογικής επιβάρυνσης προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.

Δηλαδή εμείς ζητούσαμε να είναι πλήρως αφορολόγητα τόσο τα εφάπαξ που καταβάλλουν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης όσο και εκείνα των αντίστοιχων προγραμμάτων του τρίτου πυλώνα, που ήδη φορολογούνταν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα του συνταξιοδοτικού.

Ζητούσαμε δηλαδή φορολογικά κίνητρα για να μπορούν να διατηρούν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο οι συμπολίτες μας κατά την περίοδο της συνταξιοδότησής τους. Ποτέ δεν ζητήσαμε τη φορολόγηση και των δύο αυτών εναλλακτικών επιλογών».

Αυτά επισημαίνουν κύκλοι προσκείμενοι στην ιδιωτική ασφάλιση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr.

«Εμείς ως ασφαλιστικές εταιρείες επιθυμούμε την ανάπτυξη του θεσμού της Επαγγελματικής Ασφάλισης και δεν είναι τυχαίο πως υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες είτε έχουν δημιουργήσει τα δικά τους Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης είτε συμμετέχουν στρατηγικά σε αυτά», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v