Υπ. Μεταφορών: Η ΕΕ διευκολύνεται την κρατική ενίσχυση του ΟΣΕ

Αρση της προσφυγής κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2023, με ευρωπαϊκή διοικητική πράξη. Επίσης αίρονται τα νομικά και γραφειοκρατικά κολλήματα της σύμβασης μεταξύ του ΟΣΕ και του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπ. Μεταφορών: Η ΕΕ διευκολύνεται την κρατική ενίσχυση του ΟΣΕ

Με διοικητική πράξη της Ε.Ε. αποσύρεται η σχετική προσφυγή, που είχε κατατεθεί τον Φεβρουάριο του 2023 κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και διευκολύνεται έτσι η χρηματοδότηση του ΟΣΕ από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα, επιταχύνεται η οικονομική ενίσχυση του σιδηροδρόμου και με αύξηση της επιδότησης από τα 45 στα 75 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , «το τοπίο για τη χρηματοδότηση του ΟΣΕ ξεκαθαρίζει, καθώς με την εν λόγω ευρωπαϊκή διοικητική πράξη, αίρονται τα νομικά και γραφειοκρατικά κολλήματα της σύμβασης μεταξύ του ΟΣΕ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία είχαν υπογράψει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΕ ΑΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Επιπλέον, ευρωπαϊκή διοικητική πράξη, αίρονται τα νομικά και γραφειοκρατικά κολλήματα της σύμβασης μεταξύ του ΟΣΕ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου».

Τέλος, με την εν λόγω διοικητική πράξη της ΕΕ, «επιβεβαιώνεται η ορθή προσαρμογή της συμβατικής σχέσης Ελληνικού Δημοσίου - ΟΣΕ Α.Ε. στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, με πλήρη συμμόρφωση στα θεσμικά μέτρα χρηματοδότησης που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το ενωσιακό ρυθμιστικό πλαίσιο» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v