Δημ. Ντζανάτος (ΕΕΕΠ): Δυναμική η αγορά online τυχερών παιγνίων

«Υπερδιπλασιάστηκε η αγορά την πενταετία 2019-23 φτάνοντας στα €889 εκατ. από €437 εκατ.», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. «Σημαντικές οι ζημίες σε κοινωνία και οικονομία από τον παράνομο τζόγο».

Δημ. Ντζανάτος (ΕΕΕΠ): Δυναμική η αγορά online τυχερών παιγνίων
O πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Δ. Ντζανάτος

Τις ανταγωνιστικές αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στην χώρα μας για την βιομηχανία τυχερών παιγνίων, ανέδειξε με την ομιλία του στο 27ο Συνέδριο του Economist με θέμα «Online Gaming: Prospects, Challenges and Responsibility» ο Δημήτρης Ντζανάτος πρόεδρος της ΕΕΕΠ .

Ο κ Ντζανάτος παρουσίασε μία συνοπτική εικόνα των οικονομικών μεγεθών της δυναμικά αυξανόμενης αγοράς διαδικτυακών παιγνίων. Χαρακτηριστικά όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ «η αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, υπερδιπλασιάστηκε την πενταετία 2019-2023 φτάνοντας στα €889 εκατ. από €437 εκατ.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΠ αναφέρθηκε επίσης, στην αύξηση των εσόδων του δημοσίου τομέα από τους τζίρους των παιγνίων.

Όσον αφορά τον παράνομο διαδικτυακό στοιχηματισμό, όπως τόνισε ο κ Ντζανάτος, παίζονται πολύ μεγάλα ποσά, προκαλώντας και μεγάλη δημοσιονομική ζημία και αθέμητο ανταγωνισμό με τους νόμιμους παρόχους. Ο κ Ντζανάτος τόνισε την ανάγκη οργανωμένης και μεθοδικής αντιμετώπισης της εκτεταμένης και συνεχούς διογκούμενης παραβατικότητας και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον.

«Πολιτεία , Ανεξάρτητες Αρχές και Πάροχοι πρέπει να στηρίξουν συνεργατικά δράσεις για ασφαλές παιχνίδι και αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κοινωνικών επιπτώσεων», κατέληξε στην ομιλία του ο κ Ντζανάτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v