Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο Λ. Αυγενάκης

Λάθη και δυσλειτουργίες στις τελευταίες πληρωμές προς τους αγρότες επικαλείται το Μαξίμου. Αρνείται να αποχωρήσει ο Β. Σημανδράκος, προχωρούν νομικές διαδικασίες για αντικατάσταση. Παραίτηση Αυγενάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά ο Λ. Αυγενάκης

Τριγμούς έχει προκαλέσει στο υπουργείο Αγροτικής Απασχόλησης και Τροφίμων η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2023 για τους αγρότες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εκφράζοντας τη δυσφορία της για τους χειρισμούς της υπόθεσης από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ζήτησε σήμερα το πρωί τις παραιτήσεις της, καθώς της χρεώνει όλη την ευθύνη για τη διαδικασία. Πάντως, ο πρόεδρος του Οργανισμού Β. Σημανδράκος, η θητεία του οποίου λήγει σε έναν περίπου χρόνο, αρνείται να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, «έχουν γίνει λάθη στις πληρωμές και έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες, την ίδια ώρα που το υπουργείο είχε ζητήσει να υπάρχει προσοχή στις πληρωμές, δικαιοσύνη, διαφάνεια και σωστή κατανομή των ενισχύσεων».

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε νομικές διαδικασίες για την αντικατάσταση του κ. Σημανδράκου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του επί υπουργίας του Γιώργου Γεωργαντά.

Β. Κόκκαλης (ΣΥΡΙΖΑ): Να παραιτηθεί ο Λ. Αυγενάκης

«Το μεγάλο φιάσκο του αυτονόητου, η αδυναμία δηλαδή της κυβέρνησης απλά να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες ώστε οι αγρότες της χώρας να λάβουν τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις, αποτελεί ένα ακόμη ξεκάθαρο δείγμα πως αυτή η παρούσα ηγεσία της χώρας βυθίζει με την ανικανότητά της ακόμη περισσότερο στην απόγνωση τον πρωτογενή τομέα.

Η προσπάθεια του υπουργού κ. Αυγενάκη να μεταθέσει τις βαρύτατες ευθύνες του στους διορισμένους από τον ίδιο στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν πείθει κανέναν, ούτε φυσικά απονέμει την επιβεβλημένη δικαιοσύνη για ένα πρώτου μεγέθους έγκλημα σε βάρος εκείνων που παράγουν τον πρωτογενή πλούτο στη χώρα μας.

Το γιατί φθάσαμε σήμερα σ’ αυτό το εθνικό ναυάγιο με τις επιδοτήσεις, είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει άμεσα και σε βάθος η Ελληνική Δικαιοσύνη. Εντωμεταξύ, το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης, είναι να υποβάλει την παραίτησή του από υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όχι μόνον ως ελάχιστη πράξη πολιτικής ευθιξίας, αλλά και γιατί έχει αποδείξει με τη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα, πως ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται είναι επικίνδυνος και προς τους Έλληνες αγρότες και προς την ίδια τη Δημοκρατία.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v