Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οκτώ στους 10 Ελληνες CEOs επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη

H τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται σε κορυφαία επενδυτική προτεραιότητα και για τους Έλληνες managers. Σε ποια οφέλη προσδοκούν από τη χρήση της.

Οκτώ στους 10 Ελληνες CEOs επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη

Ομοβροντία επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται -και- στην ελληνική αγορά, με το δημιουργικό ΑΙ (Artificial Intelligence) να συγκεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον των εγχώριων εταιρειών.

H τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται, πλέον, σε κορυφαία επενδυτική προτεραιότητα και για τους Έλληνες managers, με σχεδόν 8 στους 10 (το 74%) να απαντούν ότι επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το μέλλον.

Το αντίστοιχο ποσοστό, παγκοσμίως, είναι επίσης υψηλό, αν και ελαφρώς χαμηλότερο από το αντίστοιχο στην Ελλάδα (σ.σ. κυμαίνεται στο 70%), γεγονός που υπογραμμίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι CEOs, παγκοσμίως, αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τις αμέτρητες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, επενδύοντας σε αυτήν.

Τόσο οι Έλληνες managers όσο και διεθνώς οι επιχειρήσεις που επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη προσβλέπουν σε σημαντικά οφέλη από αυτήν την επένδυση. Σύμφωνα με την 9η έρευνα “CEO Outlook” της KPMG, το 42% των Ελλήνων CEOs και το 52%, παγκοσμίως, αναμένουν να δουν απόδοση της επένδυσής τους σε τρία έως πέντε χρόνια.

Μάλιστα, η αυξημένη κερδοφορία αναφέρθηκε ως το βασικό όφελος από την εφαρμογή της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης σε μια εταιρεία (20% των Ελλήνων CEOs και 22% παγκοσμίως).

ΠΗΓΗ: sepe.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v