Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θύμα χάκερ έπεσε η ΕΤΑΔ, κανένα πρόβλημα στο Υπερταμείο

Θύμα χάκερ μέσω ιού που «πήρε τα συστήματα» για να ζητήσει λύτρα έπεσε από την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΤΑΔ. Ωστόσο πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι διαθέτει αντίγραφα.

Θύμα χάκερ έπεσε η ΕΤΑΔ, κανένα πρόβλημα στο Υπερταμείο

Επίθεση από χάκερ οι οποίοι μέσω ιού «κλείδωσαν» τα συστήματά της έπεσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σκοπός της επίθεσης ήταν να δοθούν λύτρα, πρακτική που απαγορεύεται ρητώς σε όλες τις επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος, αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Η εταιρεία διέθετε αντίγραφα, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, αλλά και ειδική ασφάλιση για αποκατάσταση ζημιών από τέτοιου είδους περιστατικά.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έχει αρχίσει σταδιακά η επανεκκίνηση των συστημάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη πλήρης εικόνα της κατάστασης και των ενδεχόμενων απωλειών στοιχείων, ενώ ενήμερα είναι και τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.

Πηγές του Υπερταμείου αναφέρουν ότι τα όσα συνέβησαν στην ΕΤΑΔ δεν έχουν επηρεάσει τα συστήματά του, τα οποία λειτουργούν κανονικά, ενώ έχουν γίνει και έλεγχοι για το αν υπήρξε παραβίαση σε κάποιο τμήμα τους.

Ανακοινώσεις επί του θέματος αναμένονται ίσως και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v