Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Β. Ψάλτης: Θα ενισχυθούν οι επενδύσεις στον τουρισμό

«Ο τουρισμός έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του», επισημαίνει. Εχουμε μπροστά μας περιθώρια για πολύ εύκολη ανάπτυξη.

Β. Ψάλτης: Θα ενισχυθούν οι επενδύσεις στον τουρισμό

O Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Alpha Bank, μίλησε στο συνέδριο για τον τουρισμό Greece Talks που διοργανώνει το travel.gr για τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν αυτή τη στιγμή στον διεθνή τουρισμό, κατ' επέκταση και στον ελληνικό, οι νέες παγκόσμιες τάσεις.

Σχετικά δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια mega trends στο κομμάτι του διεθνούς τουρισμού, τα οποία αλλάζουν σημαντικά το συνολικό σκηνικό. Αντιλαμβάνεστε πως το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι νούμερο ένα. Αναφορικά με αυτό, αυτό που εμείς πάντα προσπαθούμε να κάνουμε είναι όταν υπάρχει ένα θέμα φυσικής καταστροφής, όπως έγινε αυτό το καλοκαίρι στη Ρόδο, να είμαστε εκεί και να στηρίξουμε τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με όποιον τρόπο είναι δυνατό».

«Εμείς, αναγνωρίζοντας ακριβώς αυτή τη σημασία του τουρισμού, έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να επικεντρωθούμε σε αυτό το κομμάτι με ειδικευμένες ομάδες αλλά και με επισκέψεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Στο κομμάτι των επενδύσεων, εμείς πάντα ψάχνουμε για βιώσιμες επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Επιπλέον μας ενδιαφέρει να βοηθήσουμε την υποδομή μέσα από χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων. Μιλάμε για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, οι οποίες πραγματικά αυξάνουν την προστιθέμενη αξία».

Ο κ. Ψάλτης, ακόμα, μίλησε και για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας για την ανάπτυξη διεθνών τουριστικών επενδύσεων. «Ο τουρισμός έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Από εκεί και πέρα έχουμε μπροστά μας περιθώρια για πολύ εύκολη ανάπτυξη. Αρχικά να ξεφύγουμε από το κομμάτι της εποχικότητας, αλλά και ως προς τη χωρική διεύρυνση, πηγαίνοντας πλέον και σε νέους προορισμούς που δεν τους έχουμε ως τώρα εκμεταλλευτεί. Πιστεύω ότι έχουμε λόγους αισιοδοξίας μπροστά μας αρκετά σημαντικούς και θεωρώ ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω οι επενδύσεις όχι μόνο από ξένους αλλά και από ελληνικά χαρτοφυλάκια. Και το δεύτερο, που είναι μοναδικό, είναι η χρήση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης. Μόνο η Αlpha Bank να σας πω ότι έχει αυτή τη στιγμή πάνω στην πλατφόρμα άνω του 1 δισεκατομμυρίου τέτοια σχέδια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v