Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυγενάκης: Δύο νέα προγράμματα για την κάλυψη χαμένου εισοδήματος Θεσσαλών αγροτών

Το ένα πρόγραμμα αφορά αγρότες που τα χωράφια τους παραμένουν καλυμμένα με νερό. Το δεύτερο αφορά αγρότες που τα χωράφια τους έχουν καταστεί ακατάλληλα για καλλιέργεια.

Αυγενάκης: Δύο νέα προγράμματα για την κάλυψη χαμένου εισοδήματος Θεσσαλών αγροτών

Στην εξαγγελία δύο νέων προγραμμάτων για τη στήριξη των αγροτών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της θεομηνίας «Ντάνιελ» θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το ΥΠΑΑΤ, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών των περιοχών γύρω από την Κάρλα.

Το ένα πρόγραμμα θα αφορά την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος, για όσο καιρό απαιτηθεί, καθώς 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων παραμένουν καλυμμένα με νερό.

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης «από την πρώτη στιγμή είχαμε δεσμευτεί, γι’ αυτό και σε ελάχιστο χρόνο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κι αυτό το πρόγραμμα, όπως επίσης και ένα πρόγραμμα γι' αυτούς που τα χωράφια τους δεν είναι πλημμυρισμένα, αλλά δεν μπορούν να παράξουν».

Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος σε αγρότες που τα χωράφια τους είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια, καθώς έχουν επικαθίσει σ' αυτά φερτά υλικά και ιλύς.

Σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση των φερτών υλικών, αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες έθεσαν σειρά επιμέρους προβλήματα που αναφύονται με την πάροδο του χρόνου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v