Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγραφή δανείου σε ηλικιωμένο χαμηλοσυνταξιούχο

Μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας διαγράφηκε οφειλή σε ποσοστό 65,84%, ενώ το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 120 δόσεις χωρίς προσημείωση της α' κατοικίας του καταναλωτή, όπως απαιτούσε η τράπεζα.

Διαγραφή δανείου σε ηλικιωμένο χαμηλοσυνταξιούχο

Πιστωτικό ίδρυμα, μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, διέγραψε οφειλή σε ποσοστό 65,84% για ηλικιωμένο χαμηλοσυνταξιούχο, ενώ το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 120 δόσεις χωρίς την προσημείωσης της πρώτης κατοικίας του καταναλωτή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ συνεχίζει να στηρίζει υπερχρεωμένους δανειολήπτες που αδυνατούν, λόγω των χαμηλών εισοδημάτων τους αλλά και του αυξημένου κόστους διαβίωσης, να αντεπεξέλθουν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.

Ως παράδειγμα αναφέρει την υπόθεση ηλικιωμένου χαμηλοσυνταξιούχου καταναλωτή ο οποίος κατοικεί σε παραμεθόριο νησί και δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του λόγω της ακρίβειας, σε συνάρτηση με το χαμηλό εισόδημά του. Συγκεκριμένα, η οφειλή της πιστωτικής κάρτας ανερχόταν σε 28.104,85 ευρώ ενώ, για τη ρύθμισή της, το πιστωτικό ίδρυμα απαιτούσε την προσημείωση της κύριας κατοικίας.

Με την υποστήριξη της ΕΕΚΕ, το πιστωτικό ίδρυμα διέγραψε την οφειλή σε ποσοστό 65,84% ενώ το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 120 δόσεις χωρίς την προσημείωση της α' κατοικίας του καταναλωτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v