Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΑΥΦΕ: Δικαιώθηκαν τα αιτήματά μας στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Το Ταμείο που εκπροσωπεί 28.000 εργαζόμενους στον ευρύτερο χώρο της υγείας-φαρμάκου και αποδίδει επικουρική σύνταξη σε 8.600 μέλη, παραμένει "Υποχρεωτικής" Επαγγελματικής Ασφάλισης των Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών.

ΤΕΑΥΦΕ: Δικαιώθηκαν τα αιτήματά μας στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας

Αποδεκτές στο σύνολό τους έγιναν οι προτάσεις του Δ.Σ. του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργαιών (ΤΕΑΥΦΕ), από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς συμπεριλήφθηκαν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιό του με τίτλο «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις» το οποίο είναι σε διαβούλευση μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2023.

Οπως αναφέρει το ΤΕΑΥΦΕ σε σχετική ανακοίνωση, «το Ταμείο που εκπροσωπεί 28.000 εργαζόμενους στον ευρύτερο χώρο της υγείας-φαρμάκου και αποδίδει επικουρική σύνταξη σε 8.600 μέλη, παραμένει "Υποχρεωτικής" Επαγγελματικής Ασφάλισης των Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών.

Σύμφωνα με τα μέλη που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, ο εξορθολογισμός του κανονιστικού πλαισίου των Ταμείων Υποχρεωτικής Επαγγελματικής Ασφάλισης που επιδιώκει να πετύχει το εν λόγω Νομοσχέδιο μπορεί να τα καταστήσει βιώσιμα και εύρωστα και παράλληλα να διασφαλίσει τα εργασιακά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Ως εκ τούτου, τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου αποτιμούν θετικά τα συγκεκριμένα άρθρα που αφορούν τον “κλάδο σύνταξης” και εκτιμούν πως το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για το ΤΕΑΥΦΕ, καθώς μεταξύ άλλων:

1) Θεσμοθετεί την αυξημένη διακυβέρνηση και εποπτεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εύρος των απαιτήσεων.

2) Προσφέρει ευελιξία στην υλοποίηση των επενδύσεων, συμπεριλαμβάνοντας και άλλες, περισσότερο ασφαλείς επενδυτικές κατηγορίες, στις οποίες μπορούν τα Ταμεία να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους στρατηγικά και με ασφάλεια.

3) Διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τις απαιτήσεις σε οργανωτικό επίπεδο για την εύρυθμη λειτουργία τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v